Nyheter från FKG

 • 27 april, 2021
 • Häng med på FKG:s utbildningsserie i Hållbarhetsarbete

 • Förra veckan höll FKG uppstartseminariet för sitt Hållbarhetsarbete, något som var mycket uppskattat av de leverantörer som deltog.

  – Vi ser ett stort behov hos våra medlemmar och de som var med drog verkligen en vinstlott. I morgon eftermiddag är det dags för del två så det är bara att anmäla sig och hoppa på tåget även om man missade första delen, säger Peter Bryntesson, FKG.

  OEM:erna ställer allt större krav på sina leverantörer när det gäller hållbarhet. Många av FKG:s medlemmar upplever att frågan känns stor och svårt att greppa. Därför startade FKG förra veckan en hållbarhetsutbildning i form av ett webinar.

  – Vi började med ett uppstartsevent där vi gick igenom några enkla steg och tips på hur man som företag kan börja arbeta med hållbarhet, säger Gabriella Virdarson, FKG.

  Tanken var att inspirera och entusiasmera medlemmarna att ta tag i hållbarhetsfrågan och efter eventet fick deltagarna med sig en enkel hållbarhetsplan att börja arbeta efter.

  – Deltagarna fick också lyssna på Christina Holgerson på VBG Group, ett medlemsföretag, som själv har varit i situationen då hållbarhetsfrågan kändes ogreppbar. Hon delade med sig av deras hållbarhetsresa och hur de lyckades arbeta upp ett självförtroende och en bra målbild med enkla medel. Något som var mycket uppskattat.

  – Vi kommer framöver att anordna fler fördjupningsseminarier där erfarna konsulter går in på hållbarhet ur olika aspekter. OEM:er kommer själva att medverka och berätta hur de jobbar med ämnet och hur de önskar att leverantörerna ska jobba framöver. Vi rekommenderar varmt att man är med på alla dessa event om man inte har någon egen hållbarhetsavdelning, säger Gabriella Virdarson.

  I morgon är det dags för del två och då kommer Greengoat hållbarhetsbyrå att medverka. Det blir en fördjupning när det gäller växthusgaser och Greengoat kommer att berätta hur man som företag kan strukturera och utveckla sitt hållbarhetsarbete för att säkra framtida affärer. Vad innebär det när kunderna börjar ställa krav på växthusgasberäkningar och hur säkrar man en hållbar leveranskedja?

  – Vi har kontakt med de stora OEM:erna och har bland annat ställt frågor kring vilka hållbarhetsmål de har intern och externt mot sina leverantörer. Vi har också tittat på kundernas kunder när det gäller till exempel fossilfria transporter och hur man ska nå dit vilket vi kommer att prata mer om i morgon. Alla har det på agendan och man vill gärna visa att man har det men det finns lite olika vägar att nå dit, säger Peter Bryntesson.

  Drygt 30 medlemmar deltog på förra veckans webinar som gav många positiva reaktioner så missa inte del två.

  – Flera av våra medlemmar är mindre leverantörer och vi vill ge dem något som är enkelt, genomförbart och informativt så att de kan påbörja sitt hållbarhetsarbete.

  När: I morgon onsdagen den 28 april klockan 14.00

  Anmäl dig och dina kollegor genom att skicka namn och företagsnamn till info@fkg.se

  Välkomna!

  Compete-nce är en programserie som är under ständig utveckling där FKG tillhandahåller seminarium, workshops, nätverkande och kurser som vi tycker är relevanta för våra medlemmar i det aktuella dagsläget. Detta innefattar allt från att få våra medlemmars medvetandegrad om nuläget och framtiden att vara 100% uppdaterad, till att ge dem konkret hjälp med hur man praktiskt implementerar det teoretiska, samt konkreta kurser för kompetensutveckling. FKG samverkar med andra organisationer både regionalt och nationellt men också med den viktigaste parten – Våra medlemmar, för att kunna erbjuda RÄTT saker.