Nyheter från FKG

  • 23 maj, 2022
  • Fortsatt besvikelse över kundernas hantering av Betaltider….

  • Det visar FKGs senaste enkätundersökning. Svaren skvallrar om att kunderna idag ställer lika orimliga krav som de gjorde för ett år sedan, och i 23% av fallen så har kraven tom förändrats till det värre. I fritextsvaren kan vi läsa att man får en känsla av att inköparna inte ens vet vad denna dialog handlar om eller hur stort problem det är för leverantörerna.

    Ens första spontana tanke är: har de bott under en sten? Eller vart brister det? Finns det en tanke bakom att inköparna inte får någon information från sin egen organisation, eller har det bara brustit på vägen? Personligen så tycker jag att vi har gjort rätt bra väsen av oss under dessa år, både i massmedia och i våra egna kanaler och gentemot storbolagen. Men självklart kan vi också bli bättre. Att ni (utan att det riskerar er affär så klart) påtalar att det är ett problem är jättebra, men det är ett arbete som inte ska ligga på er.

    Vi hoppas att lagen om rapporteringskrav kommer förbättra situationen! Från och med den 1 juli blir det krav på att rapportera och vi förstår att frågorna kring detta är många. Därför bjuder vi in till ett seminarium med Bolagsverket och Föreningen för effektiva affärstransaktioner den 21 juni klockan 14.00. Bolagsverkets jurister kommer att hålla i en allmän information kring rapporteringskravet och hur den nya lagen om rapportering av betaltider kommer att fungera i praktiken. Vi har också samlat in frågor från Er som seminariet kommer baseras på. Självklart kommer det finnas tid till nya frågor också. Anmälningssidan öppnar inom kort, men bra att blocka i kalendern redan nu.