Nyheter från FKG

 • 18 december, 2019
 • Fordonsradarbolag ny FKG-medlem

 • Kasra Haghighi, vd för UniqueSec.

  Göteborgsföretaget UniqueSec är ny medlem i FKG. Företaget, som arbetar med kortdistansradarteknik, följer ett mönster för många nya medlemmar i FKG – mer tjänster, know-how, och högre förädlingsvärde jämfört med konventionell komponent- och/eller systemtillverkning som tidigare dominerat.

  – Vi har uppfunnit och tillverkar ett eget fordonstest- och valideringssystem kallat för ASGARD1. Vårt system testar fordonsradar genom att simulera miljö och mål för radarsensorerna. Systemet möjliggör luftburen radar (OTA) i hårdvaruslingan (HIL), och i fordonsslingan (VIL), som kan användas för utveckling, test, validering, AI-utbildning, test och fabrikskalibrering, linjekalibrering, förklarar Kasra Haghighi, vd för UniqueSec.

  Han berättar att huvudmarknaderna är Europa, Asien och USA. Företaget har ett nära samarbete med både svenska och tyska OEM samt Tier1-leverantörer.

  Affärer har redan skett med Japan.

  Som ny medlem i FKG ser han fram emot att kunna delta i de mötesplatser och seminarier som FKG arrangerar.

  – Vi kommer att använda vårt medlemskap för nätverkande och för att skaffa oss ytterligare kunskaper, säger Kasra och tillägger att man från företagets sida ser mycket positivt på framtiden för deras teknologi.

  UniqueSec omsätter cirka 3,4 miljoner kronor (2018) och räknar med att dubbla den under 2019. Företaget har fyra fast anställda samt lika många inhyrda konsulter. Kontoret ligger i Göteborgs City och representanter finns både i Japan och Sydkorea.

  Företaget UniqueSec och grundaren Kasra Haghighi har tidigare uppmärksammats när de har nominerats till utmärkelsen ”Årets nybyggare”, ett pris för att stimulera entreprenörskap instiftat av föreningen Internationella Företagare i Sverige, IFS.

  Bilden: Fordonstest- och valideringssystemet kallas för ASGARD1