Nyheter från FKG

  • 18 augusti, 2020
  • FKGs medlemsföretag KGK inleder tillsammans med Autoexperten samarbete med Motorbranschcollege

  • Det är stort fokus på kompetensutveckling just nu, och det är inte bara FKG som arbetar aktivt med att underlätta för och utveckla branschens framtid. FKGs medlemsföretag KG Knutsson AB (KGK) har nu tillsammans med Autoexperten valt att stötta kompetensutvecklingen hos skolar inom ramen för Motorbranschcollege.

    Som på många andra håll inom fordonsindustrin så har även motorbranschen ett stort behov av att rekrytera nya medarbetare med rätt kompetens. Inom tre år som kommer 5300 personer behöva anställas. Tanken är att KGK kommer öppna upp sitt kursutbud inom KGK Academy för att lärare som arbetar på motorbranschcollegecertifierade skolor, för att dessa ska ha en hög kompetensgrad och gedigen produktkunskap inom tänkta områden. En Motorbranschcollegecertifiering är för skolorna en kvalitetsstämpel för den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen.

    KGK ses som ett viktigt tillskott Motorbranschcollege, de har över 500 varumärken och via KGK Academy ett brett och innehållsrikt kursutbud. Många års erfarenhet och högklassig kunskap inom flertalet områden. Tillsammans med Autoexpertens 400 bilverkstäder har detta alla möjligheter att bli ett riktigt framgångskoncept.