Nyheter från FKG

 • 27 januari, 2020
 • FKG tar en närmare titt på Tyskland

 • I Tyskland har omställningen till hållbar drift blivit en tuff utmaning, vilket ger ett affärsläge för svenska underleverantörer. Särskilt de som har lösningar kring hållbar mobilitet att erbjuda. För att sätta fokus på möjligheterna med den tyska marknaden arrangerar FKG ett seminarium den 5 februari.

  Tysk-svenska Handelskammaren har gjort en rekognoscering: hur pass stora chanser skulle FKG:s medlemmar ha i Tyskland? Rätt goda, är slutsatsen. Särskilt för företag med fokus på elektrifiering och annat som pekar mot fossilfria lösningar, men arrangemanget i februari riktar sig inte bara till dem.

  – Nej, vi vänder oss till alla som är intresserade av export till det landet, säger Peter Bryntesson, senior advisor på FKG.

  Det finns plats för cirka 50 deltagare på seminariet som hålls ihop med i med Tysk-svenska handelskammaren och Energimyndigheten.

  – Jag vill även tipsa om Energimyndighetens samlingsmonter på Industrial Supply i Hannover som går i början av april. Det är ett bra tillfälle för den som är intresserad av den här regionen.

  Vad tror du själv om möjligheterna i Tyskland?

  – Marknaden i landet står inför stora förändringar när det gäller mobiliteten. Har du rätt typ av produkt finns det goda möjligheter att slå dig in.

  Fakta: De kommer till seminariet

  Förutom Peter Bryntesson på FKG medverkar Göran Stegrin, Senior Business Developer vid Energimyndigheten, Katrin Kraus, senior projektledare vid Tysk-svenska Handelskammaren, Stefan Büchele, Manager International Business vid e-mobile BW.