Nyheter från FKG

 • 19 juni, 2019
 • FKG och BIL Sweden: Politikerträff med besök i bilfabriken

 • FKG och BIL Sweden fortsätter att agera tillsammans till nytta för svensk fordonsindustri. 3 juni arrangerades en välbesökt politikerträff i hjärtat för nordiskeuropeisk automotiveindustri, Göteborg, för riks- och lokalpolitiker.

  Programmet innehöll tre huvudmoment; studiebesök hos Plastal, möte med AB Volvos Martin Lundstedt samt tur med Blå tåget hos Volvo Cars.

  – Säg att vi gick från granulat till färdig bil, summera Fredrik Sidahl som tillsammans Gabriella Virdarson representerade FKG under politikerträffen.

  Fredrik säger att samarbetet med BIL Sweden är värdefullt – det ger ännu mer kraft åt den då samlade automotivesektorn i det offentliga samtalet.

  – Vårt främsta syfte är att ge våra medlemmar rätt förutsättningar för sin verksamhet. Detta gör vi genom dialog och att tillföra fakta som innebär att kunskapen kring våra frågor ökar, berättar Fredrik och tillägger att BIL Sweden och FKG inte alltid har samma agenda eller ställningstaganden i olika frågor, men att råder samsyn i lejonparten av dem. Säg i 9 av 10 frågor. Betaltider är en sådan.

  Speciellt lyfte Fredrik och Gabriella fram FKG:s hjärtefrågor som korttidsvecka/arbetsrätt, FFI-programmet och den omställningsprocess som påbörjats inom fordonsindustrin.

  – Vi har haft många givande diskussioner samtidigt som värdefulla kontakter knutits. Förståelsen för fordonsindustrins betydelse har ökat, avslutar Fredrik Sidahl.

  BIL Sweden kommer att medverka i Almedalsveckan, medan FKG kommer att stå över den för att kunna lägga större kraft på de – tyvärr, mindre publika – industriella frågorna. Ett arbete som kräver långsiktighet och kontinuitet.