Nyheter från FKG

 • 09 juli, 2020
 • FKG och Arbvux arrangerar kompetensutvecklarinstanser

 • Nu är det igång på riktigt! Omställningen händer just nu och det är viktigt att det erbjuds konkreta och aktuella utbildningar för alla som vill ta steget att ställa om.

  FKG har tillsammans med Arbvux (Arbetsmarknad och Vuxenutbildning) och Veldi kompetens tagit fram ett antal kurser som är anpassade för dig som leverantör. Vi är väldigt glada över att intresset hittills har visat sig vara stort och att vi erbjuder rätt saker som känns bra för våra medlemmar.

  För ett tag sedan skickade vi ut en enkät som efterfrågade vilken kompetens som det just nu är störst behov av. Efter sammanställning så kunde vi se en klar efterfrågan på utbildning inom elektromobilitet/elfordon hos tjänsteleverantörerna och automation/robotisering hos de producerande bolagen. Ett annat område som de båda grupperna gemensamt efterfrågar var digitalisering.

  Vi kan nu meddela att kurser på dessa områden, helt anpassade efter er leverantörer, kommer dra igång till hösten. Vi kommer börja med att erbjuda en stor digital typ ”hub” introduktion i digitalisering. I samband med detta kommer vi även försöka få igång en kurs i CAD, beroende på intresse. Med dessa hoppas vi kunna fylla många av era akuta behov, men även erbjuda viktig kompetensutveckling inför vad som komma skall – för att leverantörsindustrin ska bli mer konkurrenskraftig inför framtiden.

  Håll utkik på FKGs hemsida under Aktiviteter, mer information kommer.