Nyheter från FKG

 • 17 september, 2020
 • ”FKG kan erbjuda oss en helhetsbild”

 • Välkommen som ny medlem i FKG, Fredrik Boberg, vd på LKN Industriautomation!

  – Tack, det känns väldigt bra att bli en del av FKG;s stora nätverk och att få tillgång till fördjupad information om branschen, kunder och tekniska nyheter.

  Varför medlemskap i FKG?

  – Vi diskuterade olika nätverk inom elektrifiering, Chalmers etc innan vi bestämde oss men landade i att FKG har bäst koll på branschfrågor och kan erbjuda en helhetsbild, vilket är viktigt för oss som leverantör av automatiserade produktionssystem.

  Vilka frågor är viktiga för er?

  – För vår del som har främst kunder inom fordonsindustrin är det avgörande att följa med i utvecklingen, inte minst vad gäller hela elektrifieringsområdet. Vad innebär det för våra kunder, vilka processer ingår, vilka utmaningar finns, vad behöver vi kunna och förstå för att bättre kunna hjälpa våra kunder?

  Du är relativ ny som vd på LKN?

  – Ja, jag började min tjänst för nästan ett år sedan efter 30 års arbete inom automation på olika företag i Västsverige. Det är en spännande utmaning att leda ett företag i vår bransch i dessa tider med osäkra affärer samtidigt som konkurrensen ökar.

  Hur påverkar covid -19 er?

  – Det har varit en märkbar skillnad jämfört med innan pandemin för både oss och våra kunder inom främst fordonsindustrin. Förfrågningarna blir dock allt fler så vi hoppas kunna fylla på med många nya affärer.

  Framtidsplaner?

  – En av mina främsta uppgifter är att bredda vårt erbjudande. Vi har startat ett nytt affärsområde, Montage- & Packautomation ett område som växer allt mer. Dessutom ska jag säkerställa att vi ökar vår kunskap och förståelse än mer när det gäller vart teknikutvecklingen inom fordonsindustrin är på väg. LKN:s styrka är att vi är innovativa, har stor förståelse för våra kunders behov och erbjuder kundanpassade lösningar för att på bästa sätt möta dessa behov. Vi kan även erbjuda förstudier i syfte att hitta den bästa lösningen åt kunderna.

   

  Fakta

  LKN Industriautomation är en av Sveriges ledande leverantörer av automatiserade produktionssystem och lösningar, historiskt mest inom Body In White. Bolaget som har funnits sedan 1986 håller till i Askim, Göteborg och har 16 anställda.

  Kunderna finns sedan många år främst inom fordonsindustrin samt inom tillverkningsindustrin.

  Läs mer på  https://www.lknindustri.se/sv