FKG intressegrupper
FKG intressegrupper
FKG har ett par grupperingar inom olika ämnesområden där medlemmar träffas och informeras, inspireras och samtalar för ökad förståelse och konkurrenskraft. De olika grupperingarna sköts av externa parter men i tätt samarbete med FKG, för att ge FKGs medlemmar en mötesplats inom specifika ämnesområden.
Se respektive gruppering i fliken till vänster för mer information om upplägg och prissättning.
Råmaterialgrupp
FKGs Råmaterialgrupp av Triathlon och ISEA
Vi står inför en utmanande och dynamisk tid där både råmaterialmarknaden och makroekonomiska trender spelar en avgörande roll för fordonsindustrins framtid. Vi vill därför passa på att lyfta fram vår Råmaterialgrupp – en plattform skräddarsydd för att optimera era strategier och skapa insikt genom nätverkande och intressanta föredrag.
Erbjudanden för FKG-medlemmar: Guld och Silver
Våra medlemmar har möjligheten att välja mellan två medlemskapspaket: Guld och Silver. Dessa paket är utformade för att möta era behov av information om viktiga kostnadsdrivare och ge er tillgång till en fördjupad förståelse av råmaterialmarknaden och makroekonomiska trender i fordonsindustrin.
Guldmedlemskap
Delta i vårt nätverk där framstående branschaktörer samlas för att dela insikter, diskutera råmaterialmarknaden och de makroekonomiska trenderna. Vår målsättning är att skapa en dynamisk plattform för kunskapsutbyte där ni inte bara deltar i relevanta diskussioner utan även får tillgång till framstående experter inom råmaterial och makroekonomi. Tidigare har vi haft förmånen att välkomna bla Christian Kopfer, Råmaterialexpert från Handelsbanken, Flemming Jensen, Macro Economist från Volvo Cars, samt representanter från ledande råmaterialproducenter som Tata Steel, SSAB och H2 Green Steel, för att dela med sig av sina insikter och expertis.
Ni får även självklart tillgång till vår kvartalsvisa rapport (”Raw Material Watch”) som både redovisar råmaterialutvecklingen och makroekonomiska indikatorer, baserat på de mest ansedda prognosinstituten.
FKG’s medlemspris: 26 000 kr exkl. moms per år
Silvermedlemskap
Ta del av vår kvartalsvisa rapport som ger en omfattande översikt över råmaterialutvecklingen och makroekonomiska trender.
FKG’s medlemspris: 16 000 kr exkl. moms per år
Varför Ansluta till FKG:s Råmaterialgrupp?
Oavsett om ni väljer Guld eller Silver kommer ni ha tillgång till rapporten som ämnar att ge er verktygen för att förstå både råmaterialmarknaden och makroekonomiska krafter. Nätverket som en del av guld-erbjudandet ämnar vara er pulsåder för att mäta hälsan hos den svenska industrin och skapa möjligheter för framtida samarbete.
Hur Ansluter Ni?
För att dra nytta av dessa erbjudanden, vänligen kontakta vår Råmaterialgrupp direkt (rmw@triathlon.se). Vi ser fram emot att tillsammans forma en hållbar framtid för den svenska fordonsindustrin!
Hållbarhetsgrupp
FKGs Hållbarhetsgrupp av Sverige2030
Made in Sweden – FKGs Hållbarhetsgrupp 2024 – 2025
Hållbarhetsgruppen är för er som vill stärka er position på marknaden globalt med hållbara konkurrensfördelar. Ni vill ligga steget före i fordonsmarknadens hållbara omställning och hjälpa kunderna att nå deras hållbarhetslöften.
Fokus det närmaste året är inte bara att förstå på vilket sätt OEM kommer att använda hållbarhetsargument i sin marknadsföring mot slutkund utan även hur vi leverantörer kan stötta våra kunder i det arbetet. Vi kommer att intervjua kunder, ta in externa föreläsare för att ge oss mer kunskap om hållbar affärsutveckling och dela goda exempel. I dialog med OEM diskuterar vi vilka krav och prioriteringar som kommer att vara viktigast för dem i framtiden när de ska välja leverantörer.
Vi kommer även att fördjupa oss i hur man gör sin väsentlighetsanalys som resulterar i fokusområden, mål, mätmetoder och nyckeltal. Och på vilket sätt samlar man in data och bokför data.
Gruppen består idag av Absortech, Magna Electronics, Ekets Group, EMAB Sweden, Ewes, Frauenthal Gnotec, Heléns Rör, Lideco, National, Nitator och Sibbhultsverken mfl. Idag är vi ca 30 personer och vi har plats för flera.
Vi träffas fyra gånger per år, tre gånger på zoom kl 8-10 och ett tillfälle IRL kl 9-13. Vi lägger lika mycket tid på föreläsningar som runda-zoom/bords-samtal och workshops för att ni ska få lära känna varandra och dela varandras erfarenheter och utmaningar.
Vi välkomnar nya deltagare löpande under året.
Möten 2024:
12 sep kl 8:00-10:00 på zoom. I vilken ordning ska vi ställa om, vad ska vi prioritera som underleverantörer? Representanter från OEMs hållbarhetsavdelning och inköpsavdelning deltar i mötet.
21 nov kl 8:00-10:00 på zoom. Vi tar samma ämne igen men nu till annan OEM. I vilken ordning ska vi ställa om, vad ska vi göra först som underleverantörer? Representanter från OEMs hållbarhetsavdelning och inköpsavdelning deltar i mötet.
Möten 2025:
20 mars kl 8:00-10:00 på zoom Hur gör andra branscher? En kund utanför fordonsindustrin till någon av våra medlemmar i hållbarhetsgruppen deltar och ger oss tankar och ideer om hur andra branscher gör?
15 maj kl 9:00- 13:00 i Göteborg. Cirkulär ekonomi tillsammans – Vi vänder på perspektivet, kan vi som underleverantörer vara de som driver den hållbara utvecklingen och utbildar kunderna?
Vi bjuder in inköpare från våra OEM (Hållbarhetsgruppen önskar vilka inköpare de vill ska komma) som gäster och presenterar ett förslag på en omställning till en cirkulär ekonomi tillsammans i hela värdekedjan.
Deltagaravgift: 20.000 kr ex moms för 4 möten och då kan två personer per företag delta.
Vill man att fler än två personer ska delta, tillkommer 5.000 kr ex moms per person.
Ni kan lägga till fyra timmar individuell coachning i hållbar affärsutveckling som bygger ett starkare varumärke. Kostnaden för det tillägget är 5.000 kr ex moms.
För mer information och anmälan, kontakta per.fredriksson@sverige2030.com, mobilnummer +46 705 69 22 94 eller pia.anderson@sverige2030.com, mobilnummer+46 708 83 07 92.
Sverige:2030 utbildar och processleder styrelser, ledningsgrupper och alla medarbetare i hållbar affärsutveckling, där de tillsammans med de främsta hållbarhetsexperterna inspirerar med ny kunskap. De har erfarenhet från att jobba med företag från bland annat Life science, bygg- och sportbranschen samt tillverkningsindustrin. Läs gärna mer om Sverige:2030 på deras hemsida: www.sverige2030.com.