Nyheter från FKG

 • 18 februari, 2020
 • FFI-träff i Östersund med Vemservice

 • FKG fortsätter att informera om företagens möjligheter att ta del av det stöd inom det strategiska fordonsforskningsprogrammet FFI. Det är 420 miljoner som staten satsar på utveckling årligen från sin sida. 20 februari arrangeras en informationsträff i Östersund.

  – Vi kommer att berätta om hur det går till rent praktiskt att söka, regelverket och vilket stöd FKG kan ge i själva ansökningsprocessen. Dessutom kommer Benny Larsson, vd för lastbilspåbyggaren och kranbilsspecialisten Vemservice, ett litet SME-företag i Vemdalen, att presentera deras FFI-projekt i praktiken, berättar FKG:s FFI-ansvarige, Peter Bryntesson.

  Det FFI-projekt som Vemservice deltagit i avser viktreduktion eftersom det är viktigt, till och med direkt avgörande, att få ner ett specialfordons tjänstevikt i samband med ombyggnation eller påbyggnad. Ett för tungt fordon sänker lastvikten.

  Enligt Vemservices Benny Larsson bygger viktreduktionen på dels högpresterande stål, dels egna konstruktioner.

  Tack vare FFI kan företaget öka sitt tekniska kunnande inom den allra senaste tekniken samtidigt som företaget stärker sin konkurrenskraft.

  Specialfordonen byggs främst på Volvo- och Scania-chassin.

  Läs mer och anmälan här.