Nyheter från FKG

 • 09 november, 2022
 • EWES satsar stort på Elmia Subcontractor

 • Flera av FKG:s medlemsföretag medverkar på Elmia Subcontractor den 15-17 november. Bland annat kan du träffa EWES Group som är på plats med en egen monter.

  – Vi satsar stort i år och kommer att hålla ett seminarium om fjäderteknik, säger Maria Andersson, Marketing Manager.

  För EWES Group är Elmia Subcontractor ett återkommande event som man i år ser fram emot extra mycket.

  – Det är viktigt att komma i gång och träffas igen så vi vill vara med och synas ordentligt. Det är en stor mötesplats och vi hoppas på många besökare till vår monter och att det ska leda till nya affärer.

  Under onsdag eftermiddag kommer EWES fjäderguru Jan Ingvarsson, som har över 40 års erfarenhet av fjäderteknik att dela med sig av sin kunskap när det gäller fjäderkonstruktion och andra insidertips rörande design av fjädrar.

  – Många vet inte att vi även tillverkar sammansatta produkter med fjädern i centrum så det berättar vi gärna mer om. Vi lanserar också en helt ny produkt Sound Fastener, det är en ljudabsorbent som kan reducera ljud mellan rum och våningsplan på upp till -9dB.

  Under året har EWES gjort investeringar på 14 miljoner kronor och har nu norra Europas modernaste maskinpark.

  – Vi har bland annat en ny bihlermaskin för stansning av bladfjädrar och andra plåtdetaljer samt ett par nya pressar och slipmaskiner.

  För EWES har det blivit en fördel att ha en del av sin tillverkning i Europa eftersom allt fler ser nackdelarna med de långa transporterna och ledtiderna från Asien.

  – Därför väljer vi att satsa framåt och se nya möjligheter trots lågkonjunktur och höga elpriser eftersom vi är övertygade om att det kommer att gynna oss på längre sikt, säger Maria Andersson.

  På Elmia Subcontracor hittar du EWES i monter D01:24