Nyheter från FKG

 • Energifyllt på kvinnlig nätverksträff

 • Förra veckans nätverksträff med Kvinnan i Leverantörsindustrin och Kvinna i industrin blev mycket uppskattad.

  – Vi var 20 deltagare på plats och många fler digitalt som fick vi lyssna till två otroligt inspirerande kvinnor på temat hur man blir den bästa ledaren i industrin, säger Gabriella Virdarson på FKG.

  Inledde gjorde Nina Åxman, VP Global Operations på Sandvik Rock Tools, som tryckte på vikten av att främja mångfald och inkludering. Hon poängterade att majoriteten måste alltid aktivt bjuda in och välkomna minoriteten. Ninas syn på ledarskap karaktäriseras av hållbarhet och ansvarstagande med en stor dos av självmedkänsla eftersom ett bra ledarskap börjar med självledarskap.
  Sedan var det dags för Jenny Elfsberg, Head of Innovation management på Vinnova, som är en stark anhängare till konceptet Teamwork – en framgångsrik chef är den som märks minst och lyfter fram alla andra. Jenny jobbar för en innovativ framtid genom ledord som frihet och enkelhet.  Hon tryckte hårt på att Sverige måste anamma den öppna och tillmötesgående inställningen som finns i Silicon Valley och sa bland annat; “Jag tycker att vi ska bli ett habitat där olika världar kolliderar”.

  Jenny avslutade sin presentation på samma sätt som hon inledde den – genom att förklara att vi alla är strålande stjärnor.

  – I den omställningen vi befinner oss nu är det viktigt att komma ihåg hur mycket ett tryggt och inspirerande ledarskap betyder, men självklart gäller det inte bara nu utan alltid – Nina och Jennys framträdanden var en viktig påminnelse om detta. Med många nya insikter och mycket pepp avslutade vi dagen i MITCs häftiga och rymliga lokaler, som var mycket coronavänliga. Vill verkligen tacka vårt systernätverk Kvinna i industrin som arrangerade detta på hemmaplan, det blev en perfekt första träff i pandemin, säger Gabriella Virdarson.

  För dem som inte hade möjlighet att vara med fysiskt fanns dock möjligheten att interagera med de övriga digitalt genom en chattfunktion som togs upp direkt.

  – Men efter det här året märkte vi alla som var på plats hur viktigt det var att äntligen få träffas igen, att få mingla och interagera med en fysisk person istället för en skärm – det ger en oslagbar energi, avslutar Gabriella Virdarson.