Nyheter från FKG

 • 19 juni, 2024
 • Driving change: Redefining market dynamics, är temat för SLD2024 den 10 oktober

 • Marknaden håller på att ritas om, utifrån flera olika perspektiv. Handelshinder i form av exempelvis tariffer sätts upp, större regioner jobbar med incitament för att locka aktörer, den gröna omställningen kommer med många olika typer av regleringar och lagar och ordet närproducerat har kanske aldrig innan varit av samma vikt. Utmaningarna är många, men de kommer också med oändliga möjligheter. På årets SLD i Göteborg presenteras och diskuteras årets tema ur branschens olika perspektiv.
  – Det säger ju sig självt – SLD är en självklar plats att vara på som leverantör till fordonsindustrin, säger Gabriella Virdarson, projektledare på FKG.

  Årets SLD tar fasta på en marknad i förändring. Med temat ”Driving change: Redefining market dynamics” menar Gabriella Virdarson att dagens keynotes kommer ge oss många perspektiv från industrin som blir en bra grund för att navigera framåt.
  – Sex keynotes och två break-outs kommer bidra till en otroligt inspirerande och relevant dag, säger Gabriella och fortsätter:
  – Vi kommer täcka in det mesta, från Kina till Sverige, Bokstavligen talat!

  – Klara namn är Francesca Gamboni (Chief Supply Chain Officer Volvo Cars), Matthias Zink (President CLEPA & CEO Automotive Schaeffler Group), Malin Frenning (VD RISE), Frederic Cho (Kinaexpert), Annika Winsth (chefsekonom Nordea), Madeleine Sjöstedt (generaldirektör Svenska institutet), Mitha Schultz (VDA:s Brysselchef) och sist men inte minst en högt uppsatt person på Scania, som vi väljer att hålla på lite till, säger Gabriella med glimten i ögat.

  I vanlig ordning bjuds det även på en spännande utställning, och förträffliga mingelpauser. En annan högt uppskattad sak är mingelmiddagen som arrangeras kvällen innan.
  – Vår middag har sedan länge kallats för branschens firmafest, och det tycker jag beskriver den väldigt väl. Perfekt tillfälle att träffa många av deltagarna lite mer informellt över en bit mat och ett glas gott innan konferensen drar igång dagen därpå. Middagen är enligt mig ett måste om du ska vara med på SLD, utan tvekan årets trevligaste kväll, avslutar Gabriella med ett stort leende.

  SLD arrangeras i år den 10 oktober på Uni3, Geely Tech center på Lindholmen i Göteborg. Som medlem i FKG går du alltid till ett rabatterat pris. Anmälan till SLD kommer öppna vecka 27, men information kring eventet går redan nu att hitta här: https://fkg.se/aktiviteter/sld-2024/