Nyheter från FKG

 • 12 februari, 2020
 • Det finns en nyfikenhet på Nevs

 • Bland 52 deltagare på FKG:s eventdag hos Nevs fångade vi in tre. Vi bad dem, var och en, summera sina intryck från besöket.

  Johan Caspersson, Tata Steel.
  – Jag ville faktiskt veta vad som händer med Nevs. Intressant var att höra Stefan Tilk tala om företagets planer för framtiden. Mitt intryck är att de, Nevs, befinner sig mellan två olika positioner. Särskilt intressant är den nye majoritetsägaren och hur mycket som Nevs kan få sälja till dem.

  – Sammantaget är jag mycket nöjd med besöket. Det är också viktigt med FKG-samarbeten för att utveckla affärerna och marknaden, säger Johan Caspersson, Tata Steel.


  Helena Bonving, Elmo.
  – Ett väldigt intressant möte och studiebesök. Allt är så stort och mäktigt. Intressant för mig var att det finns så mycket kunskap, produktionskapacitet och stor maskinpark samt testlabb. Allt finns på plats – det är en komplett bilfabrik, och jag hoppas att de kan dra igång produktion igen.

  – Vi säljer läder, och tittar naturligtvis efter möjligheter till samarbeten, att vi kan hjälpas åt, säger Helena Bonving, Elmo.


  Ulf Helgesson, Heléns.
  – Det blev ett intressant evenemang och studiebesök, för övrigt är det första gången som jag är på Nevs. Särskilt intressant var att höra deras plan även om den inte är kristallklar och tidsatt. Det kan bli aktuellt med lite inköp av rör, det tror vi på!

  – Jag hoppas verkligen på att de får komma igång med produktion inom några år, säger Ulf Helgesson, Heléns.