Nyheter från FKG

 • 02 september, 2020
 • Dags för andra tillfället i FKGs COMPETE-NCE!

 • I våras presenterade FKG COMPETE-NCE. En serie programpunkter som vi har utvecklat för att du på ett enkelt sätt ska kunna ta till dig den information och lärdomar som vi anser är av stor relevans för att klara av omställningen. Innan semestern fick vi lyssna till FKGs Peter Bryntesson och hans Framtidsspaning – ett djupdykande webinarium om vad som händer just nu, vart vi är på väg och varför det är så. Den 8 september är det dags för Afry och Semcon att presentera projektet Nya Artiklar.

  10 punkter är vad som finns på agendan för COMPETE-NCE just nu. Men programmet är under ständig utveckling för att ge FKGs medlemmar de bästa förutsättningarna för att hålla sig fortsatt konkurrenskraftiga i den omställning vi genomgår. Nästa punkt äger rum den 8 september klockan 10.00 då vi via Teams får lyssna till när Afry och Semcon berättar om vilka 70 nya artiklar som finns i framtidens elektrifierade fordon. FKG har med stöd från Tillväxtverket fått möjligheten att undersöka dessa, och Afry och Semcon har tagit fram ett omfattande resultat. Som medlem i FKG (och inloggad på våra medlemssidor) kan du redan nu kika på rapporterna HÄR.

  Oavsett om du är intresserad av att ta dig an en ny produkt, utveckla din befintliga eller bara få lite koll på vad framtiden har att erbjuda så är detta ett tillfälle vi starkt rekommenderar!

  Mer information och anmälan hittas HÄR.

  Kommande programpunkter ser för tillfället ut som följer: Webinarium: Cirkulär Ekonomi med RISE, Aktuell Framtidsspaning från analysföretag, Hur tänker OEM? (FKG bjuder in en eller flera OEM för att få deras syn på framtiden), Workshop: Nya affärsmodeller, FKG omställningsdag med RISE (Fördjupning kring Nya Artiklar, vi hjälper er tänka utanför boxen och hur man konkret implementerar dem), FKG hälsar på, Ställ om – hur man praktiskt implementerar det man har tagit till sig.