Nyheter från FKG

 • 26 oktober, 2022
 • C.I. Pihl vill utöka sitt nätverk

 • Mathias Abraham, COO på C.I. Pihl.

  C.I. Pihl är ny medlem i FKG och ett tjänsteföretag som fungerar som en svensk representant för tyska underleverantörer.

  – Vårt jobb är att öka och behålla de tyska marknadsandelarna i Sverige, säger Mathias Abraham, COO.

  C.I. Pihl har varit en integrerad partner till den svenska och norska fordons-, järnvägs- och flygindustrin i snart 80 år.

  – Företaget grundades 1946 och jag har själv jobbat på C.I. Pihl i 20 år. Vi har varit medlemmar i FKG förut och nu valt att gå med igen för att utöka våra nätverk.

  Företagets huvudsyssla är att bygga upp, skapa affärer och lokala plattformar för de tyska bolagen.

  – Vårt fokus är att utveckla svensk fordonsindustrin och möjliggöra att de får tillgång till de främsta leverantörerna vilket är en integrerad process där vi hjälper varandra och skapar nätverk. Målet är att nå det bästa resultatet för de svenska OEM:erna.

  C.I. Pihl jobbar med flera stora svenska fordonstillverkare som Volvo och Scania med produkter inom bland annat säkerhetssystem, chassi, fästelement samt elektrifierade och vätgasdrivna drivlinor.

  – Sverige blir allt viktigare för utländska underleverantörer och Sverige i sin tur blir alltmer kopplat till den internationella marknaden.

  Globalisering, högre krav på lansering av innovativa produkter och komplexa kommunikationsprocesser i branschen leder till ett ökat behov av att vara närvarande lokalt inom områden som strategi, analys, ledning och operativ samordning. C.I. Pihl har ett nära samarbete med sina partners och säkerställer att de processer som krävs implementeras snabbt, korrekt och tillförlitligt.

  – Vi är mitt uppe i ett paradigmskifte och vi hoppas växa inom elektrifieringen som tar större och större marknadsandelar. Det är viktigt att Sverige är med på den resan med övergången från fossila bränslen till elektrifiering där Volvo och Scania går i bräschen tillsammans med Northvolt.

  Som nygamla medlemmar i FKG hoppas C.I. Pihl att få kontakt med andra medlemmar och delta på olika event och nätverksträffar.

  – Vi vill gärna växa och hitta nya uppdrag inom nya produktområden, säger Mathias Abraham.