Nyheter från FKG

 • 02 mars, 2022
 • Bredare perspektiv på IAA Transportation

 • Intresset för IAA Transportation 2022 är stort och nu är det klart vilka företag som ställer ut i FKG:s samlingsmonter.

  – Det finns ett uppdämt behov komma ut och visa upp sig så därför känns det extra roligt att FKG kan vara med och möjliggöra detta, säger Lina Galow, extern projektledare för FKG.

  IAA Commercial Vehicles blir nu IAA Transportation 2022 och pågår den 20-25 september i Hannover.

  – Eftersom mässan som var tänkt att gå 2020 ställdes in på grund av pandemin så är det många som vill vara med och ta den här chansen att visa upp sig i ett positivt sammanhang och träffa nya kunder.

  FKG:s monter kommer att ha en kompakt men öppen och enkel lösning med egna podium för alla deltagarna och en gemensam lounge. Satsningen görs med profileringen av svenska styrkor som hållbarhet, innovation och samarbete.

  – FKG vill stötta svenska företag och ge dem en möjlighet att visa upp sin kapacitet, knyta nya kontakter och stärka befintliga samarbeten med internationella kunder. Fokus i montern ligger på leverantörer av ingående komponenter, tjänster och lösningar för lätta och tunga kommersiella fordon.

  IAA arrangeras av VDA, den tyska branschorganisationen för både OEM- och leverantörsledet. Det är Europas största mässa där representanter från hela värdekedjan ställer ut, vilket gör den till Europas viktigaste dialog- och nätverksplattform om transporternas framtid.

  Ett uttalat mål för mässan är att skapa kontaktytor mellan aktörer inom kommersiella fordon, bussar och logistik med de leverantörer och tech-bolag som kan möjliggöra en hållbar utveckling

  – Syftet med namnbytet, från IAA Commercial Vehicles till IAA Transportation, är att skifta fokus från fordonen och hårdvaran till funktionen att flytta gods och människor. Det blir en breddning av perspektivet till att även omfatta infrastruktur med inriktning på hållbarhet och en spännande mix av elektrifiering, digitalisering och automation. Vi kommer att få se många nya innovativa lösningar, nya konceptfordon och helt enkelt få en inblick i vad framtidens transporter kommer att innebära, säger Lina Galow.

  I samklang med utvecklingen av globala handels- och logistikkedjor kommer IAA 2022 att visa upp banbrytande lösningar som elektriska eller vätgasdrivna bussar, uppkopplade, automatiserade lastbilsflottor för långdistanssträckor, förarlösa personbilar och elektriska lastcyklar.

  Över 2 000 utställare medverkar och vi kommer att få se bussar, skåpbilar, lastbilar, trailers och karosser i alla dess aspekter. Mer än 250 000 deltagare förväntas besöka mässan under de sex dagarna. Detta gör IAA till Europas största branschplattform där du kan få kontakt med beslutsfattare och representanter från industrin, potentiella kunder, media och företrädare för olika myndigheter.

  Roger Berggren, Swedish Powertrain.

  En av dem som kommer att vara med i FKG:s monter är Roger Berggren, Swedish Powertrain.

  – För oss är det den bästa mötesplatsen att träffa nya och befintliga kunder, särskilt efter två år av pandemieffekter. Vi ser fram emot att möta människor ”IRL” och göra affärer. Swedish Powertrain som ägs av LEAX Group och Sibbhultsverken Group bildades 2010, idén kom faktiskt till på IAA 2008, säger Roger Berggren.

  Övriga medverkande i FKG:s monter är:

  Qamcom Research & Technology AB
  Nolato Silikonteknik
  Bulten
  KB Components AB
  NordiQ Group
  ChainTraced AB
  RISE Research Institutes of Sweden AB
  Flexound
  Fogmaker International AB
  Smart Eye AB