Nyheter från FKG

 • 04 oktober, 2023
 • Branschen laddar för att träffas på SLD 2023 – anmäl dig här

 • Svensk leverantörsindustri förbereder sig just nu för årets viktigaste event: På torsdag nästa vecka är det dags för Stora Leverantörsdagen, SLD 2023, på Geely Uni3 i Göteborg.
  – Sveriges absolut bästa mötesplats för den som vill få en inblick i fordonsbranschens nuläge och utmaningar, säger Peter Bryntesson, vd för FKG.

  En dag full av föredrag i toppklass och möjlighet till möten med branschkollegor och samarbetspartners: För den som vill pejla var branschen befinner sig och vart den är på väg är SLD 2023 – med temat How to Finance the Future – den självklara platsen.
  – Vi har ett mycket bra program med talare i toppklass, bland andra Annika Winsth, chefsekonom på Nordea och Michael Fleiss, VD för Auroba. Vi är också glada över att Andrea Fuder från Volvo Group är med under dagen och rundar av programmet. Partnerskap kräver dialog och många i publiken är säkert nyfikna på hennes presentation om hur Volvo Group ser på hur man ska nå net-zero, säger Peter Bryntesson.
  Förutom talare och deltagare i paneldiskussioner är även ett antal utställare på plats.

  Mjukstart kvällen före
  Men eventet mjukstartar redan kvällen före, den 11 oktober, med “branschens firmafest”. Då blir det mingelmiddag och drinkar på mötesplatsen och restaurangen Kooperativet som ligger på gångavstånd från hotell och konferenslokal.
  Temat på årets Stora Leverantörsdagen – How to Finance the Future – syftar på utmaningarna med fordonsindustrins omställning och hur marknadsläget utvecklas internationellt.
  – De asiatiska märkena har en hög marknadsnärvaro, det märkte vi inte minst på IAA Mobility-mässan i München för några veckor sedan. De är också skickliga på att leverera den  delen av körglädjen som handlar om uppkoppling och digitala tjänster. Det gäller för oss i Europa att hänga med, säger Peter Bryntesson.

  SLD 2023
  Årets Stora Leverantörsdagen tar plats den 12 oktober, 9.00–15.00, på konferenscentret Geely Uni3, mitt i tech-klustret på Lindholmen i Göteborg. Anmäl dig här.
  Kvällen före, 18.30, anordnas middag med mingel i festlokalen på restaurang Kooperativet som ligger på gångavstånd från konferenslokalen. För den som behöver övernattning i Göteborg har FKG reserverat rum på nyöppnade Quality Hotel The Pier i närheten. Klicka här för att boka rum.

  De kommer  
  Benjamin Krieger – Generalsekreterare CLEPA, Klas Magnusson – Head of EMEA Procurement & Global Real Estate, Polestar, Annika Winsth – Chefsekonom Nordea, Sanna Arnfjorden Wadström, VD SINF, Alexandra Leonhard – Nationalekonom, Svenskt Näringsliv, Michael Fleiss – CEO Aurobay, Andrea Fuder – Executive Vice President, Chief Purchasing Officer, Volvo Group,
  Dagens moderator är Jenny Bramell.

  Foto: Jeanette Larsson Winerö