Nyheter från FKG

 • 10 maj, 2023
 • Bra mix på strategiseminariet

 • Strategiseminariet den 27 april blev en träff där politiker och näringsliv deltog, mitt i Stockholm, för att tala kring temat Politik och industri.
  FKG arrangerade tillsammans med Region Stockholm och projektet Fordonsdalen.
  – Det blev både matnyttigt och roligt, och det var som vanligt så kul att träffa våra medlemmar, säger Gabriella Virdarson, projektledare på FKG.

  Gabriella Virdarson, FKG.

  Under dagen medverkade statssekreterare, regionpolitiker och företrädare för fordonsindustrin.
  – Ambitionen var att underlätta dialogen mellan industrin och politiken, och vi hoppas att eventet framåt kommer växa år för år. Vi på FKG tog till oss väldigt mycket av det som sades – saker som vi kommer att använda oss av i våra fortsatta dialoger med makthavarna, säger Gabriella Virdarson som själv agerade som moderator under Strategiseminariet.
  Vad var bäst?
  – Blandningen, definitivt. Vi hade representanter för allt från fästelement, det mest grundläggande som finns i den här branschen, till framtidens mobilitet med elsparkcyklar och liknande. De olika världarna förenas i att de präglas av nya affärsmodeller. Det var också intressant med de konkreta exempel vi fick angående utmaningar och förbättringar, plus alla spännande spaningar.

  Claes Avasjö, Inmotion.

  Cirka 80 personer deltog och en av dem som var på plats var Claes Avasjö, styrelseordförande på Inmotion som tillverkar kraftelektronik och elmotorer för elektriska fordon.
  – Vi jobbar med fordonselektrifiering för en hållbar framtid och är involverade i många typer av fordonsapplikationer. Som elektriska gaffeltruckar, lastbilar, bussar, hjullastare, båtar och segways. Men inte elektriska personbilar, säger han.
  Vad tyckte du om Strategiseminariet?
  – Ett mycket bra evenemang där fordonsbranschen träffas och utbyter idéer. Ibland är vi som möts konkurrenter, nästa dag kan vi vara samarbetspartners som hjälps åt att leverera till en OEM. Det är alltid värdefullt för oss att ses och utbyta information om framtiden.

  Dragarbild: Tony Nicol, CEO Leax group, och Gabriella Virdarson, projektledare på FKG moderator under Strategiseminariet.