Nyheter från FKG

 • 17 januari, 2024
 • Boka in strategiseminariet i Södertälje 17 april

 • FKG:s Automotive Strategy Seminar, som i år arrangeras 17 april, får en strategisk placering – i Södertälje. Från FKG:s sida handlar det om ett helt nytt upplägg sett till innehåll och inriktning.
  – Syftet är att deltagarna ska lära sig mer om konkurrenskraft, omställning och förmåga mot marknaden samtidigt som vi vidgar ytorna mot Scania och Traton-koncernen, säger FKG:s Peter Bryntesson.

  Senast som FKG hade en så omfattande medlemsaktivitet i Södertälje var för 15 år sedan då Stora Leverantörsdagen arrangerades i Stadshuset. Mötesplats för strategiseminariet i april är Södertälje Science Park med Södertälje kommun, AstraZeneca, Scania och KTH som huvudmän.
  – Det är vår ambition att genomföra seminariet i form av en case-study, det vill säga verklighetsbaserat och med inriktning på tunga fordon, maskin samt industriella applikationer, säger Peter och fortsätter:
  – Klara talare är omvärldsanalytikern Tom De Vleesschauwer, Ulric Långberg, Åkeriföretagen, Sofia Wieselfors, Vinnova och FFI, Joakim Fritz, National Sweden samt två personer från Scania (vars namn vi återkommer med). Dessutom arbetar vi på att kunna sätta ihop en bra och givande paneldebatt med inriktning på konkurrenskraft, omställning och marknader.

  Program kommer att skickas ut inom några veckor, men sätt redan nu en bock i kalendern för FKG:s strategiseminarium 17 april i Södertälje!