Nyheter från FKG

 • Att leda för hållbarhet – Kvinnlig nätverksträff

 • Tisdagen den 21 september var Bella på den första nätverksträffen med nätverket Kvinna i Industrin post vaccin!

  Temat för dagen var ”Att leda för hållbarhet”, ett ämne som vi fördjupade oss i med hjälp av Elin Svanström på Electrification Hub. En viktig fråga att ställa sig är vem man är och vem man vill vara? Vi alla har ett ansvar att driva på omställningen till en hållbar värld.

  Under eventet fick vi lyssna till Eva Kvist Östgren (ABB Electrification) som i sitt hållbara ledarskap har jobbat mycket med lagarbete och att själv komma ihåg att andas och ha tålamod – ”Det går snabbare om alla springer tillsammans än om man själv springer först och drar alla med sig i ett snöre”. Det är också viktigt att bygga en plattform av mod. På så sätt får man även andra att våga.

  Jenny Larsson (Hitachi ABB Power Grids) berättade bland annat om hennes största drivkraft – att känna att man kan göra skillnad. Att driva på elektrifieringen och att ta bort kalendrar med lättklädda tjejer ger samma effekt, och det är så viktigt att hitta sitt personliga driv och vad man själv tycker är kul för att fortsätta inspireras. Ett annat tips från Jenny som vi alla behöver ta till oss av var ”Våga göra fel och visa sig sårbar”. Alla människor är sårbara och om man visar det så får man fler med sig, även som ledare.

  Till sist fick vi lyssna till Emma Nehrenheim på Northvolt som berättade om sitt arbete med Revolt – deras återvinningsaffär. Emma skickade med oss att Hållbarhet är som allt annat – det är viktigt att det vilar på en affärsmässig grund, annars kommer det alltid hamna i andrahand.

  Alla nöjda deltagare har Anna Bird, Gabriella Mast-Weggeman och Ulrika Allgren Strand att tacka för eventet. Nästa kvinnliga nätverksträff arrangeras av Kvinnan i Leverantörsindustrin på AI Sweden tillsammans med SINF den 5 oktober. För mer info och anmälan Klicka Här.