Aktiviteter

 • 12 Februari, 2020
 • Workshop: Jämställd industri

 • Den attraktiva arbetsplatsen

  På årets första träff med Fyrbodals kvinnliga industrinätverk bjuds Molly Rogstadius och Sandra Mattsson från RISE in för att leda en workshop på temat “Jämställd industri – den attraktiva arbetsplatsen”. Denna workshop är en fortsättning på arbetet som FKGs kvinnliga nätverk Kvinnan i Leverantörsindustrin har gjort.

  Kvinnors händer och hjärnor är hårt eftertraktade i industrin. För att attrahera och behålla den här arbetskraften behövs en transformation. Idéer som möjliggör och accelererar övergången till en jämställd arbetsplats är därför nyckeln för framtidens företag.

  Den här workshopen bjuder in dig som vill diskutera, analysera och agera i omställningen ifrån mansdominerat till jämlikt. Stora revolutionerande steg eller små låga trösklar – lösningarna som skapar vinstdrivande, meningsfulla arbetsmiljöer i industrin behöver tas fram och få spridning.

  Den digitala utvecklingen av verktyg är en del av möjligheterna för att förändra vardagen i våra verksamheter. Ett inslag i workshopen är en kort presentation av projektet MEET där individens behov legat i fokus för att skapa en modell för effektiva möten på arbetsplatsen. När flexibilitet är inbyggt i systemet blir anpassning synonymt med enkel optimering, istället för merarbete.

  Det här är en workshop som både bygger på forskning, och bygger forskning. Tidigare tillfällen har hållits i Göteborg och Stockholm. Resultateten av workshoparna fångas upp, sprids och utgör språngbräda i framtida industriella satsningar.

  Genom stöd av Produktion2030 är workshopen kostnadsfri. Träffen har ett begränsat antal platser så först till kvarn men max två platser per organisation.

  Varmt välkomna!

  Plats: Dalslands Folkhögskola i Färgelanda
  Datum: 12 februari 2020
  Tid: 13:00 – 17:00
  Läs mer och anmäl dig HÄR.