Aktiviteter

 • 24 September, 2020
 • Webbinarium: Värdekedje-relaterade trender i Asien med fokus på fordonsindustrin

 • Vill du ha mer information om vad som händer i Sydostasien?

  Den 24 September kl. 09:00-10:00 så anordnar Business Sweden tillsammans med FKG och Drive Sweden ett kostnadsfritt webbinarium om värdekedje-relaterade trender i Asien med fokus på fordonsindustrin.

  Efter en lång tid av Kina-fokus och kostnadseffektivitet så har de senaste åren bjudit på nya trender inom värdekedjor. Diversifiering av inköp och produktion från Kina har över tid gradvis drivits på av ökade kostnader, industri-transformation och geopolitiska spänningar. Nuvarande pandemi spelar in och har en accelererande effekt i form av ökat regionaliseringsfokus samt ökade krav på redundans i värdekedjorna för att kunna stå emot oväntade händelser framöver.

  Samtidigt har Sydostasien, med ett invånarantal om 655 miljoner, växande medelklass och en strategisk geografisk placering vuxit stadigt som marknad för svenska bolag men även som inköps- och produktionshubb.

  Webbinariet kommer att belysa aktuella trender, hur svenska företag kommer att påverkas av dessa och vilka möjligheter som skapas. Webbinariet kommer även att diskutera Sydostasiens framtida roll inom inköp och produktion.

  Talare för dagen kommer vara Björn Savlid (Handelssekreterare i Vietnam, Business Sweden), Johanna Winsa (Konsult i Thailand & Mekong-regionen, Business Sweden) m.fl.

  Anmälning sker genom att meddela sitt namn, företag, mailadress och önskat deltagande till Johanna.Winsa@business-sweden.se. Därefter får man en uppkopplingslänk till webbinariet.