Aktiviteter

 • 9 December, 2020
 • COMPETE-NCE: Stena Recycling – Cirkulär Ekonomi

 • Hur kan vi nå en hållbar utveckling genom cirkulär ekonomi?

  Stena Recycling är ett återvinningsföretag som koncentrerar sig på att maximera återanvändningen av restmaterial som uppstår från både verksamhet och produktion. Hållbarhet som affärsidé, ett måste för framtiden. I detta webbinarium delar de med sig av sina viktigaste kunskaper inom området, för att sedan när pandemin inte längre är ett faktum, kunna återkomma och ge er möjligheten att besöka deras verksamhet. De återvinner imponerande ca 2000 kylskåp per dag.

  Webbinariet kommer beröra områden som hållbar utveckling genom cirkulär ekonomi, cirkulär design och design för återvinning, återvinningens roll i en cirkulär ekonomi och vikten av samarbeten för att uppnå cirkularitet.

  Detta tillfälle är tänkt som ett uppstartswebbinarium innehållande de informationsdelar som är väsentliga för att kunna börja ta steg mot en mer hållbar verksamhet, något som blir av större konkurrensfördel för varje dag som går. För att sedan få en en mer praktisk vinkel av detta är tanken att Stena Recycling välkomnar deltagare på webbinariet att besöka deras återvinningsanläggning. Mer information om detta kommer om och när det blir aktuellt.

  När? Den 9 december klockan 9.00-10-00.

  Var? Digitalt via Microsoft Teams – länk skickas ut en dag före webbinariet till anmälda deltagare.

  Webbinariet kommer hållas på svenska.

  Anmälan sker genom att skicka ett mail med namn, företagsnamn samt mailadress till info@fkg.se.