Aktiviteter

 • 19 November, 2019
 • Startup och benchmark resa till Berlin & Leipzig 19-21 november

 • – Fokus Mobilitet, ICT och smart infrastruktur

  Regionalt Exportcenter* arrangerar en resa för startup företag samt acceleratorer/inkubatorer,/science parks en resa till till Berlin och Leipzig den 19-21 november, där en viktig del är mobilitet inom fordonsindustrin och därför intressant för FKGs medlemmar.

  Vi kommer att besöka bl a Plug&Play acceleratorn och APX investerarprogrammet i Berlin samt det spännande ”raket” startup företagt Auto1. I Leipzig så kommer besök ske på bland annat ACOD, Automotive Cluster Ost Deutschland samt Smart Infrastructure Hub. Besöken har som mål att kunna bygga ett bra nätverk liksom kunskap om den tyska startupscenen för de företag som är intresserade av den tyska marknaden. De som är intresserade får även delta i en training pitch session i Berlin på Plug & Play och investerarprogrammet APX (branschöverskridande) och vi tar in företagsprofiler för att skicka till de tyska startupföretagen och se om det finns intresse för några individuella möten.

  Programmet sker i anslutning till Sweden-German Business Day och de som vill är välkomna att delta på en större galamiddag med svensk-tysk relaterade nyckelaktörer, myndigheter, företag på kvällen den 21 november (förväntas ca 500 deltagare). Denna anordnas av Svensk-Tyska Handelskammaren och Business Sweden.

  Deltagande är kostnadsfritt men deltagande företag står för sina egna resekostnader.

  Se mer information i bifogad inbjudan/program!

  * regionalt Exportcenter består av följande regionala exportfrämjare: Almi, EKN-Exportkreditnämnden, Europe Enterprise Network, Industriell Dynamik, SEK-Svensk Exportkredit, Västra Götalandsregionen, Västsvenska Handelskammaren.

  For mer information, kontakta Jesper Öhrn, Jesper.Ohrn@vastsvenskahandelskammaren.se