Aktiviteter

 • 17 Mars, 2020
 • INSTÄLLD Smart och proaktivt underhåll

 • – Är du beredd att ta nästa steg?

  Vill du förutsäga stillestånd och effektivisera dina processer? Vill du undvika onödiga kostnader och inköp? Vill du lära dig mer om digitaliseringens möjligheter? Då är det här kursen för dig.

  Kursen Smart och proaktivt underhåll riktar sig till dig som vill ta nästa teknikkliv. För att förstå ditt produktionsflöde har du redan tillgång till data och gör dagliga förutsägelser om framtida stopp. Men det räcker inte. För att ligga i framkant behövs något mer.

  Vi kommer att gå igenom vad smart underhåll innebär, vad digitalisering är samt visa företagsexempel på teknikkliv. I kursen belyses följande frågor: • Vilken data behövs? Var kommer den ifrån, hur samlas den in och var sparas den? • Vilka investeringar kan jag göra? Är investeringen effektiv och kommer den att öka mitt OEE? • Vilka nya arbetssätt krävs? Behövs nya affärs- tjänstemodeller? Svaren på frågorna bygger på vad ni som företag vill nå och var ni är idag.
  Kursen är upplagd som två kurstillfällen med ca tre veckor emellan. Mellan träffarna ges en hemuppgift. Efter avslutad kurs får deltagarna ett diplom.

  Kursupplägg

  Dag 1, tisdag den 17 mars , 09.30-15.30, RISE IVF, Mölndal En introduktion till det senaste inom smart underhåll, konkreta fall och cirkulär ekonomi. Hemuppgift presenteras.
  Dag 2, måndag den 6 april, 09.30-15.30, RISE IVF, Mölndal En djupdykning i grunderna till smart och proaktivt underhåll, ytterligare fall med ai-tillämpning. Redovisning av hemuppgift samt presentation om forskningssamverkan.

  Praktisk information

  Pris: Tack vare stöd från Vinnova är denna omgång av kursen kostnadsfri (framöver ca 15.000:-) Anmäl dig senast den 12 mars, via formuläret nedan. Först till kvarn!

  Adress: Argongatan 30, 431 53 Mölndal

   

  För frågor och ytterligare information kontakta gärna:

  Peter Bryntesson, FKG, 070-966 67 08, peter.bryntesson@fkg.se

  Peter Bökmark, RISE IVF, 070-780 61 73 , peter.bokmark@ri.se

   

  Inställd pga den rådande coronasituationen.