Aktiviteter

 • 12 Oktober, 2023
 • SLD 2023

 • How to finance the future

  Fordonsindustrins gröna omställning ökar tempot vilket skapar både utmaningar och möjligheter i alla led. Framtidstron kantas av tuffa ekonomiska omständigheter samtidigt som transformation kräver enorma investeringar och nya arbetssätt. Frågan är ”Hur tar vi oss framåt?” På SLD presenteras och diskuteras årets tema ur branschens olika perspektiv.

  SLD hålls den 12 oktober för andra året i de luftiga lokalerna på Geely Uni3, Lindholmen, Göteborg. Scenprogram, utställning och pausmingel hålls i det stora atriet. Konferensen kommer inte erbjudas digitalt.

  Kvällen innan, den 11 oktober, kommer vi i vanlig ordning arrangera branschens firmafest i form av mingelmiddag med drinkar! Denna hålls även detta år på Kooperativet, på gångavstånd från hotell och konferenslokal. Kooperativet erbjuder en trevlig miljö med olika mat-alternativ som man själv får välja bland på plats. En mycket uppskattad middag 2022 med 140 deltagare!

  Om du önskar bo över så har FKG reserverat rum på nya fräscha Quality hotel The Pier som ligger bara några meter från konferenslokalen. Dessa rum kostar 1563:-/person och natt. Klicka HÄR för att boka!

  Programpunkter för dagen (observera att talarna presenterar på olika språk och att tolkning ej erbjuds).

  09.00 Välkomna!
  09.15 Benjamin Krieger – Generalsekreterare CLEPA (eng)
  09.45 Klas Magnusson – Head of EMEA Procurement & Global Real Estate, Polestar: “Accelerating the shift to more sustainable mobility” (eng)
  10.15 Fika
  10.45 Annika Winsth – Chefsekonom Nordea (sve)
  11.15 Paneldiskussion: Partnerskap och finansiering av den gröna omställningen, ledd av Sanna Arnfjorden Wadström, VD SINF. (sve)
  11.50 Projekt: Konkurrenskraftig Hållbarhet för SMEs (sve)
  12.00 Lunch
  13.00 Alexandra Leonhard – Nationalekonom, Svenskt Näringsliv (sve)
  13.30 Michael Fleiss – CEO Aurobay: “How to make Sustainable mobility truly global”. (eng)
  14.00 Fika
  14.30 Andrea Fuder – Executive Vice President, Chief Purchasing Officer, Volvo Group (eng)
  15.00 Stora Leverantörspriset, sammanfattning av dagen
  ca 15.15 Avslut

  Projekt – Konkurrenskraftig hållbarhet för SMEs (ett FKG projekt tillsammans med RISE, AFRY, Edag, Greengoat, MITC och SuPr).

  Paneldiskussion – Partnerskap och finansiering av den gröna omställningen.

  Moderator för paneldiskussion: Sanna Arnfjorden Wadström, VD SINF.

  Medverkande: Annika Winsth – Nordea, Klas Magnusson – Polestar, Peter Bryntesson – FKG och Jonas Olsson – SKF.

  Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

  Dagens moderator är Jenny Bramell. Jenny har ett helt arbetsliv inom industrin bland annat som VD för IUC Syd och sedan styrelseordförande för IUC Sverige. Hennes arbete har huvudsakligen handlat om att bidra till ökad lönsamhet och konkurrenskraft för svenska små och medelstora industriföretag.

  Jenny har också ett engagemang inom forsknings- och innovationsprogrammet FFI där hon tidigare var programordförande för Hållbar Produktion och nu har samma roll i programområde Cirkularitet. Arbetet i FFI ger en god förståelse och insikt i fordonsindustrins behov och utmaningar.

  När och var?

  Mingelmiddag på Kooperativet, Anders Carlssons gata 2 Lindholmen den 11 oktober klockan 18.30.

  Konferensdag den 12 oktober klockan 9.00-ca 15.00 på Uni3 Techcenter – Pumpgatan 1, Lindholmen, Göteborg.

  Pris? 

  Mingelmiddag: 950:- ex moms inkl. mat, 2 drinkbiljetter, välkomstbubbel.

  SLD2023: Medlemspris 2900:- ex moms, inkl. lunch/kaffe. Icke FKG-medlem: 5500:- ex moms. Anmälan är bindande från och med den 28/9.

  Betalning? 

  FKG kommer fakturera konferensdeltagande + eventuell middag senast den 3 oktober. Fakturan kommer vara på 10 dagar.

  Hotellrum? 

  FKG har reserverat rum på nya fräscha Clarion hotel The Pier som ligger bara några meter från konferenslokalen. Dessa rum kostar 1563:-/person och natt. Vi har dessvärre haft lite problem med länken för att boka. Testa den i första hand, om den inte fungerar kan ni ringa +46 70 212 96 46  eller maila isabel.dons@strawberry.se (ange FKG för att boka till det priset). Klicka HÄR för bokning.

  Anmälan? 

  Vänligen fyll i formuläret nedan.

  Information kring eventet kommer uppdateras kontinuerligt.

  Varmt välkomna!

  Anmälan SLD2023

  Anmälningen är bindande från och med den 28/9. Om du innan detta önskar dra tillbaka din anmälan gör du det skriftligt till info@fkg.se.

  Deltagare

  Jag vill delta i
  Mingelmiddag den 11 oktober kl 18.30 på Kooperativet. Pris: 950 kr (samma pris för medlem som icke).
  Torsdag den 12 oktober Uni3, Lindholmen. Stora Leverantörsdagen. Medlemspris: 2900:- Pris för icke medlem: 5500:- Konferensen kommer huvudsakligen hållas på svenska. Tolk kommer inte finnas på plats. Foton kommer tas under dagen som senare kommer användas av FKG.
  Torsdag den 12 oktober Uni3, Lindholmen. Stora Leverantörsdagen. Medlemspris: 2900:- Pris för icke medlem: 5500:- Konferensen kommer huvudsakligen hållas på svenska. Tolk kommer inte finnas på plats. Foton kommer tas under dagen som senare kommer användas av FKG.
  Godkännande
 • Utställning på SLD 2023

  Alla utställarplats på SLD är nu bokade. En lista på företagen som ställer ut publiceras inom kort.

  Är ni intresserade av att delta som utställare på framtida SLD, kontakta Lina Galow på FKG: lina.galow@fkg.se, +49 160 98 62 70 37.

SLD PDF inbjudan