Aktiviteter

 • 14 November, 2019
 • Seminarium om FFI på Elmia Subcontractor

 • FKG – Fordonskomponentgruppen bjuder in till ett seminarium där vi informerar om statens satsningar inom Fordonsstrategisk Forskning och Innovation (FFI).

  Över 400 miljoner årligen finns tillgängliga. Projektomfattningen är över 1 miljard per år. Hittills har över 500 företag deltagit i FFI.

  Hur kan ditt företag ta del av dessa medel?

  När: Torsdagen den 14 november  2019 kl. 13.00 -15:30
  Var: SubContractor Elmia Jönköping, Konferensrum 14

  FFI öppet för företag från olika branscher

  Vi välkomnar olika typer av företag till seminariet, till exempel producerande företag i olika branscher, underleverantörer eller produktägare, tjänste-, logistik- och transportföretag, konsultverksamheter och IT-företag. FFI är öppet för alla företag att ansöka, eftersom man har sett att idéer från företag inom andra branscher även kan vara intressanta för fordonsindustrin och stärka den.

  Stöd till företagen

  Under seminariet berättar Leif Ohlsson och Kurt Myhr från FKG mer om FFI-programmets syfte och mål, samt vilket stöd FKG erbjuder för att lotsa företag genom regelverk och ansökningsprocessen. Förhoppningen är att fler företag ska kunna ta del av de stora belopp som staten satsar med fokus på klimat, miljö och säkerhet för att stärka den internationella konkurrenskraften.

  Olika delprogram inom FFI

  Största delen av budgeten för programmet Fordonsstrategisk forskning och innovation går till innovationsprojekt inom de fem delprogrammen:

  • Energi och miljö
  • Trafiksäkerhet och automatiserade fordon
  • Elektronik, mjukvara och kommunikation
  • Hållbar produktion
  • Effektiva och uppkopplade transportsystem

  Under seminariet presenteras exempel på innovationsprojekt. Nuvarande utlysning är öppen för alla delprogram. Varmt välkommen den 14  november för att lära dig mer om hur du som leverantör av produkter och tjänster kan utnyttja detta.

  Eventuella frågor besvaras av Kurt Myhr 0730-216 302  och Leif Ohlsson 0705 – 834 333

  Sista anmälningsdag 12 november.

  Träffen är kostnadsfri och anmälan görs enkelt HÄR.