Aktiviteter

 • 18 Januari, 2022
 • SEEL – Hur är läget egentligen?

 • Nytt testlabb byggs i Göteborg, Nykvarn & Borås

  Är du intresserad av att höra mer om de nya testlabben som byggs i Sverige för elektromobilitet?

  Swedish Electric Transport Laboratory, SEEL, är en testbädd för forskning och utveckling inom elektromobilitet, ägd och driven av Chalmers och RISE i ett gemensamt bolag. SEEL håller på att etablera tre anläggningar – i Göteborg, Nykvarn och Borås.

  Syftet med SEEL är att stärka effektiv kunskapsutveckling och förutsättningarna för samarbete inom elektrifierade transporter, i Sverige och Europa. Aktörer inom fordonsindustrin, flygindustrin och maritima sektorn samt övriga företag som utvecklar teknik inom relevanta områden får en gemensam plattform att mötas på, och kan tillsammans dra nytta av den kunskapsutveckling och det teknikskifte som nu sker. Forskare vid högskolor, universitet och forskningsinstitut får samtidigt tillgång till en avancerad forskningsinfrastruktur inom elektromobilitet. Testbädden kommer att vara i drift 2023.

  Den 18 januari bjuder FKG in Martin Gustavsson, senior researcher RISE, så att han kan berätta mer om de nya testlabben och hur man som underleverantör till fordonsindustrin kan dra nytta av dem.

  Var? Digitalt via Teams.

  När? 18 januari klockan 9.00-10.00.

  Anmälan? Skicka ett mail med ditt namn och företagsnamn till info@fkg.se.

  Läs mer om SEEL HÄR.