Aktiviteter

 • 20 November, 2023
 • Nätverksträff: Kvinnan i Leverantörsindustrin

 • Jämställt ledarskap får hjulen att snurra

  Ett hållbart arbete för en jämställd arbetsplats handlar om att attrahera för att behålla personal.

  Att vara kvinna i en mansdominerad industri kan leda till att man någon gång upplever en situation som får en att känna sig obekväm. Detta inträffar inte bara för kvinnor på mansdominerade arbetsplatser, utan även för män på kvinnodominerade arbetsplatser. Vi människor beter oss på ett visst sätt när vi tillhör den dominerande gruppen. Detta kan dessvärre resultera i att minoriteten inte trivs och kanske vill söka sig någon annanstans. Men genom att göra sig själv medveten om sitt beteende och sina känslor, oavsett vilken grupp man tillhör, så kan man skapa förändring.

  Vi har på tidigare träffar med nätverket ofta kommit in på detta ämne, vilka tankebanor man själv har haft, agerande, bemötande etc. Det är skönt att dela med sig och dela upplevelser med likasinnade. På denna nätverksträff  gästas vi av Camilla Wagner, som har arbetat med dessa frågor i över 20 år, som med hjälp av en föreläsning med efterföljande workshop kommer belysa vilka verktyg man kan ta till själv, för att komma närmare målet om en jämställd arbetsplats och industri. Camilla kommer även prata om varför det är så viktigt att fortsätta kämpa för detta.

  Camilla är jämställdhetsstrateg och VD för Klara K. I mer än 20 år har hon bevakat jämställdhet i svenskt näringsliv bl.a som ekonomijournalist på Veckans Affärer och ansvarig för listan över näringslivets 125 mäktigaste kvinnor. Med konkreta exempel och skarpa analyser tydliggör Camilla vilka hinder som ligger i vägen för jämställdhet, vilka effekter det får och hur vägen framåt ser ut.

  Agenda

  12.00: Lunch. För er som önskar så kommer vi börja med att bjuda på lunch, en trevlig stund tillsammans innan vi sätter oss ner för att lyssna en stund.

  13.00: Välkomna. – Gabriella Virdarson önskar alla välkomna.

  13.10: Jämställt ledarskap får hjulen att snurra – Camilla Wagner.

  ca 13.40: Reflektion

  13.45: Fika

  14.15: Workshop – diskussion i små grupper, leds av Camilla.

  14.35: Workshop – diskussion i storgrupp, leds av Camilla.

  15.00: Tack för idag!

  Var? Näringslivets hus, Storgatan 19, Stockholm.

  När? Måndagen den 20 november klockan 13.00 (lunch från 12.00) – 15.00

  Anmälan? Vänligen skicka ett mail till gabriella.virdarson@fkg.se med namn, företag, om du önskar lunch och eventuella kostavvikelser.

  Varmt välkomna till en inspirerande eftermiddag!