Aktiviteter

 • 24 November, 2022
 • Kompetensförsörjning och inkludering – två sidor av samma mynt

 • Konferens 24 november

  I en föränderlig värld där kompetens är en bristvara och människor byter jobb i snabb takt är det viktigt att veta hur man kan jobba aktivt med inkludering – för en socialt hållbar arbetsplats.

  Välkommen till en konferens med CSR Västsverige och FKGs Kvinnan i Leverantörsindustrin! Syftet med träffen är att du ska gå hem inspirerad, med nya kontakter och konkreta arbetssätt att ta med dig till din organisation – för bli bättre på inkludering.

  För vem

  Den här konferensen vänder sig till alla som vill bli bättre på att skapa inkluderande arbetsplatser. Du kanske arbetar med hållbarhetsfrågor, marknad och kommunikation, HR och personalfrågor, affärs-och verksamhetsutveckling, eller något helt annat. Det finns många olika yrkesroller som spelar en viktig roll för att det ska bli verklighet och alla samhällets sektorer behövs.

  Det här kan du förvänta dig

  På den här konferensen har vi för avsikt att engagera alla konferensdeltagare. Du kommer att få träffa nya människor och knyta helt nya kontakter. Stor vikt läggs vid reflektion i programmet där du får chansen att resonera ihop med andra deltagare och fundera över din roll och dina möjlighet att bidra till en positiv samhällsutveckling.

  Kostnad

  Konferensen är kostnadsfri, du som deltagare investerar din tid.

  När? 24 november klockan 9.00-14.00.

  Vart? Yesbox, Gamlestadsvägen 4, Hus, B13, Göteborg

  För mer information och anmälan, klicka HÄR.

  Agenda

  08.30-09.00 Registrering och frukost

  09.00-12.00 Föreläsningar och diskussioner

  > Vi behöver ta detta på allvar och förändra  

  I den här föreläsningen ger Amad Raja från Västsvenska handelskammaren dig en nulägesbild av den svenska arbetsmarknaden. Vilka står utanför och hur ser behovet av kompetensförsörjning ut för våra arbetsgivare? Varför är vägen in i arbete svår för den som har erfarenhet men inte har ett etablerat professionellt nätverk?

  Amad är chef för området kompetensförsörjning på Västsvenska Handelskammaren och arbetar aktivt med frågor inom området integration.

  > En möjlighet till kompetensförsörjning och social hållbarhet

  I dag finns över 11 841 utrikesfödda personer utanför arbete i Göteborg varav 4 717 har en akademisk utbildning. Detta samtidigt som många företag anger kompetensbrist som faktor för utebliven tillväxt. Vi har kartlagt vilka hinder som idag sätter stopp för dessa två parter att mötas men såklart även vilka konkreta möjligheter som finns. Ni får träffa Foluke Ishola, fd Jobbsprångare och idag Senior Research and Development Engineer på Scanacon och Kristian Andersson från Jobbsprånget.

  bildavfolukeisholaphd.jpgskarmbild20210603105813.png

  > Mångfald är att bli bjuden på festen, inkludering är att bli uppbjuden till dans!

  Ett viktigt steg för att komma till rätta med kompetensbristen är att inkludera mångfald i rekryteringsstrategin. Minst lika viktigt är att behålla medarbetare och kompetens och att organisationen skapar en arbetsmiljö där människor trivs och vill utvecklas och som får dem att känna att de kan och vill bidra med sin fulla potential.

  Jag kommer under min presentation att dela med mig av aktuell forskning och fakta som belyser varför och hur inkludering på arbetsplatsen spelar roll och ge konkreta exempel på lyckade och mindre lyckade initiativ från de företag och organisationer jag mött i arbetslivet.

  dg1a5553svartvit.jpg

  Katarina Matson, f.d. Senior Expert Culture & Diversity HR på Volvo Cars AB, grundare och VD på Let’s Tango

  12.00-13.00 Lunch med för tid för nätverkande

  13.00-14.00 Tack för idag och nästa steg

  Välkomna att anmäla er!