Aktiviteter

 • 9 Maj, 2023
 • Klusterkonferensen 2023

 • Circularity – next manufacturing challenges

  Konferensen arrangeras av Sveriges produktionskluster (the Swedish Manufacturing R&D Clusters) i samarbete med ledande forskningsaktörer i Sverige: FKG, RISE, SuPr/Södertälje Science Park, Produktion2030 och Fordonsstrategisk forskning och Innovation (FFI). För första gången kommer konferensen hållas i Södertälje på Södertälje Science Park.

  Just nu står svensk industri inför stora utmaningar kopplat till de globala klimatmålen och den pågående elektrifieringen inom fordonsindustrin, som leder till nyinnovation och industrialiseringsmöjligheter för Sverige. Samtidigt har vi brist på material, vilket ökar behovet återanvändning och återvinning.

  På konferensen får du höra representanter från såväl stora tillverkare inom industrin som underleverantörer berätta om hur de tackar dessa utmaningar. Dessutom får du ta del av resultat från ett stort antal forskningsprojekt inom produktion, med koppling till hållbarhet och cirkularitet.  Du kommer också få möjlighet att nätverka med konferensdeltagare och talare från industrin och forskare från institut och akademi.

  När? 9-10 maj 2023

  För mer information och anmälan, KLICKA HÄR.