Aktiviteter

 • 8 November, 2022
 • Kan plast vara en möjliggörare för fordonsindustrins omställning?

 • Seminarium med RISE

  Plast har en viktig roll att spela i produktionen av komponenter för framtidens fordon. Rätt använd är plasten en möjliggörare för hållbarhet och cirkularitet men det finns många utmaningar som behöver hanteras. Välkommen till ett digitalt seminarium där trenderna och möjligheterna som ligger i omställningen för fordonsindustrin diskuteras.

  För fordonsindustrin, och framför allt för dig som underleverantör, finns många parametrar att förhålla sig till när det gäller hållbarhet och cirkularitet. Det handlar utöver de egna målen om beställares krav och förändringar i lagstiftning.

  Nationellt center för hållbar plast hos RISE verkar genom hela värdekedjan; från materialutveckling till marknadsintroduktion, för att erbjuda lösningar utifrån ett helhetsperspektiv som säkrar såväl kortsiktig som långsiktig hållbarhet och cirkularitet. Vi guidar dig till rätt beslut och kan erbjuda tjänster längs hela värdekedjan.

  Rätt beslut grundar sig i en medvetenhet om vilken typ av produkt som ska tillverkas, vilken miljö den ska användas i och hur lång livslängd den ska designas för. Ofta kräver det utveckling i flera delar av värdekedjan som inkluderar design, materialval och tillverkningsprocesser, men också spårbarhet, märkning och inte minst kvalitetssäkring och certifiering.

  Följ med på en inspirerande och handfast timme där vi guidar dig till morgondagens trender, ger exempel från industrin och visar på möjligheterna att stärka din konkurrenskraft. Vi riktar oss framför allt i detta seminarium till dig som underleverantör till fordonsindustrin. 

  Medverkande

  Lars Jerpdal, Teknisk chef Scania

  Sander Jahilo, Circular Lead Polestar

  Andreas Andersson, Regional Sustainability Manager IAC Group

  Peter Bryntesson, Vd FKG

  Hanna de la Motte, Affärs- och innovationsområdeschef Materialomställning RISE

  Anna Wiktorsson, Projektledare Nationellt center för hållbar plast RISE

  När? 8 november 13.30-14.30

  Vart? Digitalt

  För mer info och anmälan, klicka HÄR.

  Varmt välkommen!