Aktiviteter

 • 2 Maj, 2023
 • Industridelegationsresa: Lättvikt i Tyskland

 • Delegationsresa med LIGHTer & Tysk-Svenska Handelskammaren

  Lättviktsteknologin har en enorm potential att reducera energiförbrukning och resursanvändning i en rad olika sektorer. Tillsammans med LIGHTer bjuder Tysk-Svenska Handelskammaren därför in svenska företag och forskningsinstitut till en delegationsresa till Tyskland för att skapa och fördjupa samarbeten med aktörer verksamma inom området.

  Tyskland och Sverige är perfekta partners för framtidsfrågan lättvikt: två ledande innovationsnationer som sedan länge har ett djupt och brett samarbete inom både näringsliv och vetenskap. Detta bekräftades återigen när en tysk delegationsresa besökte Sverige under våren 2022, där erfarenhetsutbyte och dialog också utmynnade i konkreta tysk-svenska samarbeten.

  För att fortsätta nära de framväxande partnerskapen och realisera samarbetspotentialen ytterligare länderna emellan arrangerar vi tillsammans med det svenska strategiska innovationsprogrammet LIGHTer en studieresa till Berlin och Stuttgart.

  Program
  Under tre dagar kommer vi besöka framstående innovationsprogram, företag och forskningsinstitutioner samt andra relevanta experter inom lättvikt i Berlin och Stuttgart. Genom en kombination av föreläsningar och företagsbesök samt interaktiva workshops och nätverksevenemang med tyska beslutsfattare får deltagarna en unik inblick i den tyska lättviktsbranschen: matnyttig information, inspiration och konkreta affärskontakter. Speciellt fokus ligger på området mobilitet inklusive fordon och flyg.

  Bland annat kommer vi träffa följande företag, cluster och forskningsinstitutioner:

  Målgrupp
  Resan riktar sig till svenska nyckelpersoner inom näringsliv, forskning och politik som arbetar inom lättviktsrelaterade områden.

  Kostnad
  Deltagaravgift bekostas av LIGHTer. Deltagare från Sverige står enbart för egna kostnader för resa, kost och logi. Vi har förbokat tågbiljetter och hotellrum till förmånligt pris. Rek. flyg till/från Berlin/Stuttgart se programmet ovan. Deltagare bokar sina flygresor själva. Antalet platser är begränsat till 10 deltagare (först till kvarn gäller).

  Sista anmälningsdag: 28 mars. För mer info och anmälan, klicka HÄR.