Aktiviteter

 • 6 September, 2021
 • IAA Mobility 2021

 • En ny plattform för mobilitet

  Branschorganisationen för den tyska fordonsindustrin, VDA, arrangerar årligen mässa och 6-12 september 2021 är det premiär för det nya, bredare konceptet IAA Mobility i München som ersätter IAA Cars i Frankfurt.

  Det nya konceptet innehåller bland annat Open Space B2C-aktiviteter på centrala platser inne i staden och en B2B-inriktad utställning och konferens på Messe München, utan gränsdragningar mellan OEM och leverantörer, kallad The Summit. Transportsträckan mellan aktiviteterna används som testbana, Blue Lane. Upplägget är inspirerat av CES, Consumer Electric Show i Las Vegas som senaste åren blivit en smältdegel för att visa upp ny teknik.

  Mässdelen av IAA Mobility kommer att innehålla personfordon med 1-4 hjul, tjänster som mjukvara, molntjänster, utveckling, in-car entertainment, säkerhet, mobilitetslösningar och laddinfrastruktur samt ingående komponenter.

  Svensk paviljong inställd

  Trots stort intresse satte tyvärr den osäkerhet som pandemin skapar käppar i hjulet för FKGs möjlighet att arrangera en svensk paviljong på premiären av IAA Mobility då för få företag anmälde sig till montern.

  Möjligheten finns såklart att ställa ut på mässan i egen regi men vi vill också tipsa om möjligheterna att vara med som digital utställare i IAA Mobility Virtual IAA Mobility Virtual 2021 – IAA Mobility, eller som start-up till förmånliga paketpriser Start-ups at IAA MOBILITY – IAA Mobility (deadline anmälan 16 juni).