Aktiviteter

 • 1 Augusti, 2020
 • Grundkurs Python

 • Python – ett viktigt steg för att hänga med

  Teknikutvecklingen har aldrig tidigare i vår historia gått så snabbt som de senaste åren. Utvecklingen leder till att egenskaper som att vara nyfiken och vilja lära sig nya saker blir allt mer väsentlig.

  Det är inte längre bara de stora tech-företagen Google och Apple som jobbar med mjukvaruutveckling och programmering.

  Om du köper en ny maskin till din maskinpark idag så måste du och dina medarbetare kunna kommunicera med den, och det gör ni via kodspråk – Ni behöver kunna grundkoderna i programmering för att kunna manövrera er fabrik.

  Enligt en undersökning som har gjorts av Västra Götalandsregionen behöver 30 000 – 40 000 befintliga ingenjörer kompetensutvecklas inom delar av programmering, för att kunna bemöta de nya kompetenskraven och även i fortsättningen vara attraktiva på arbetsmarknaden i den framgångsomställning som sker just nu. En utmaning, absolut, men den kommer med väldigt många möjligheter.

  Det finns många olika kodspråk, men det mest använda språket heter Python. Detta språk används idag av bl.a. flera stora aktörer inom fordonsindustrin för mjukvarunedladdningar till exempelvis maskiner, bilar och andra nya tekniker. Detta är viktigt, och vi uppmanar er och era medarbetare att lära er grunderna för att vara med på tåget och behålla er konkurrenskraft och kunna anpassa er till den kommande utvecklingen.

  Även om ni inte tycker er ha behov av det just nu, så kommer det att vara nödvändigt inom en snar framtid. De som är mest förberedda kommer ha störst möjlighet att på ett framgångsrikt sätt klara de kommande uppdragen. FKG erbjuder tillsammans med Arbetsmarknad och Vuxenutbildning i Göteborg en gratis grundkurs i Python där vi har ett par platser reserverade för FKGs medlemmar. Men det är först till kvarn som gäller! Vi frågor, kontakta anders.per.johansson@arbvux.goteborg.se.

  Läs mer och anmäl dig HÄR!