Aktiviteter

 • 1 September, 2023
 • FKGs Råmaterialgrupp septembermöte

 • Fysiskt möte på SKF

  Det har nu gått ett år sedan starten av FKG’s råmaterial grupp. Gruppen har under året haft kvartalsvisa möten i syfte att nätverka , utbyta erfarenheter och gå igenom den uppskattade råmaterial rapporten, Raw Material Watch. Dessutom bjuder gruppen in intressanta föredragshållare för presentation av aktuella teman. Under våren har gruppen bla  gästats av Lars Olsson SSAB, Christian Kopfer Handelsbankens råmaterial expert.

  Den 1 september kommer gruppen att ha ett fysiskt möte på SKF’s nya huvudkontor med möjlighet att även deltaga på Teams.

  Utöver fabriksbesöket på SKF kommer vi att gå igenom den senaste Råmaterial rapporten och lyssna till Flemming Jensen , Volvo Cars råmaterial expert samt H2Green steels hållbarhetschef Lars Lundström som kommer att berätta om deras resa mot det fossilfria stålet.

  I maj gästades gruppen av SSAB’s Sverige chef som berättade om Hybrit projektet och vägen till den fossilfria stålproduktionen.

  Båda projekten syftar till att minska stålindustrins koldioxidutsläpp med över 90% genom att byta ut kokskolet mot väte tillverkat med fossilfri el och vatten allt i syfte att reducera CO2 utsläppen för en bättre miljö.

  Ni som vill vara med i gruppen och deltaga på SKF mötet kontakta Claes-Erik Noren, claes-erik.noren@isea-sweden.com , 070-566 07 35 eller Simon Lundqvist , simon.lundqvist@triathlon.se , 073-318 31 32 .