Aktiviteter

 • 14 Oktober, 2020
 • Digital kurs med RISE & Produktion2030: Smart och Proaktivt Underhåll

 • Är du redo att ta nästa steg?

  Vill du förutsäga stillestånd och effektivisera dina processer? Vill du lära dig mer om digitaliseringens möjligheter? -Då är det här kursen för dig.

  Kursen Smart och proaktivt underhåll riktar sig till dig som vill ta nästa teknikkliv. För att förstå ditt produktionsflöde har du redan tillgång till data och gör dagliga förutsägelser om framtida stopp. Men det räcker inte. För att ligga i framkant behövs något mer.

  Vi kommer att gå igenom vad smart underhåll innebär, vad digitalisering är samt visa företagsexempel på teknikkliv. I kursen belyses följande frågor: • Vilken data behövs? Var kommer den ifrån, hur samlas den in och var sparas den? • Vilka investeringar kan jag göra? Är investeringen effektiv och kommer den att öka mitt OEE? • Vilka nya arbetssätt krävs? Behövs nya affärs- och tjänstemodeller? Svaren på frågorna bygger på vad ni som företag vill nå och var ni är idag. Kursen är uppdelad i 4 olika delar med olika teman. Efter avslutad kurs får du ett diplom som redovisar vilka delar du har klarat av. Vid varje tillfälle får du en hemuppgift att arbeta med.

  1. Trenderna och möjligheterna, tisdagen den 29 september ca 09.30-12.00. En introduktion som belyser megatrender i fordonsindustrin och vad Smart Underhåll innebär. Hemuppgift presenteras. Detta tillfälle är inställt pga för få anmälda.

  2. Behovet av att ha rätt data och vägen till AI, onsdagen den 14 oktober ca 09.00-12.00. Vägen till AI och hur AI gör underhåll mer ekonomiskt och miljösmart. Konkreta fall. Hemuppgift presenteras.

  3. Hur får man bäst effekt av Smart underhåll, onsdagen den 21 oktober ca 09.00-12.00. Vad ska man mäta? Skapa datadrivna beslut. Hemuppgift presenteras.

  4. Återtillverkning som underhållsmetod för stärkt hållbarhet, onsdagen den 11 november ca 09.00-12.00. Ekosystem för systematisk återanvändning av fordonskomponenter. Digitaliseringstrappan. Utvecklingsarbete med hjälp av innovationsstödsystemet.

  Pris: Tack vare stöd från Vinnova är denna omgång av kursen kostnadsfri (framöver ca 15.000:-).

  Anmäl dig senast den 24 september, genom att fylla i formuläret nedan. Först till kvarn. Kursstart tisdagen den 29 september på distans, arrangerat av RISE i Mölndal.

   

  För frågor och ytterligare information kontakta gärna:

  Peter Bryntesson, FKG, 070-966 67 08, peter.bryntesson@fkg.se.

  Peter Bökmark, RISE IVF, 070-780 61 73, peter.bokmark@ri.se.

   

Inbjudan