Aktiviteter

 • 31 Januari, 2023
 • Compete-nce: Fitfor55

 • 55% minskade växthusgasutsläpp till 2030

  EU ställer om sin ekonomi och industri för att skapa en grön omställning vars slutmål är klimatneutralitet senast 2050. För att uppnå det har EU-kommissionen lagt fram en samling förslag som syftar till att se över och uppdatera EU-lagstiftningen och införa nya initiativ för att möjliggöra målet om en minskning av växthusgasen med 55% till 2030. Paketet kallas Fitfor55.

  Fitfor55 (55%-paketet på svenska) har stor påverkan på bilindustrin och dess leverantörer. Under seminariet kommer vi att diskutera vad dessa förändringar innebär och hur det påverkar den svenska industrin.

  Astrid Burhöi, regionutvecklare på Västra Götalandsregionens Brysselkontor med ansvar för infrastruktur och elektrifiering, kommer att ge en överblick över förslagen och dess följder.

  När? 31 januari klockan 10.00

  Vart? Digitalt via Teams.

  Anmäld dig genom att skicka ett mail till info@fkg.se.

  Compete-nce är en programserie som är under ständig utveckling där FKG tillhandahåller framförallt digitala seminarium som vi tycker är relevanta för våra medlemmar i det aktuella dagsläget. Att få våra medlemmars medvetandegrad om nuläget och framtiden att vara uppdaterad med de verktyg som behövs för bibehållen konkurrenskraft. FKG samverkar med andra organisationer både regionalt och nationellt men också med den viktigaste parten – Våra medlemmar, för att kunna erbjuda RÄTT teman.