Aktiviteter

 • 1 April, 2020
 • Digital kurs: Attraktiv industri

 • Framtidssäkrad digitalisering med människa i fokus.

  Har ditt företag en utmaning i att kompetensförsörja er utveckling? Vill du attrahera rätt personal för att skapa innovation och produktivitet? Då är det här kursen för dig.

  Attraktiv industri är en interaktiv digital tvådagars-kurs där du får konkreta tips och exempel, samt djup förståelse för att fånga och förvalta människor till ditt företags framtid. Innehållet är en skräddarsydd blandning av kunskap om teknik och människa kopplat till framtidstrender och industriell utveckling. AI, machine learning och datorseende varvas med hur du skapar engagemang genom digital interaktion, mötesteknik och jämställdhetsarbete.

  Det digitala kursupplägget är designat som en spännande möjlighet för dig att lyssna och diskutera med inspirerande experter och forskare, såväl som med andra företag. Kursen är uppdelad i två kurstillfällen med ca två veckor emellan, 1 april samt 15 april. Mellan träffarna ges en hemuppgift och efter avslutad kurs tilldelas diplom. Sista anmälningsdag 31 mars men antalet platser är begränsat – först till kvarn.

  För att skapa en attraktiv arbetsplats krävs några saker: att du förstår ditt nuläge, vet vart du vill nå samt har personalen med dig och kan arbeta för att nå dit. Din hemuppgift hjälper dig utforma en strategi för en attraktiv arbetsplats genom applicering av digitalisering och jämlikhet i ditt företags verklighet.

  Plats: Denna kurs kommer ges digitalt via plattformen MS Zoom. Den första halvtimmen kommer därför ägnas till att lära känna tekniken så att alla deltagare känner sig bekväma. Under kursen ber vi er ha bra internetanslutning, fungerande kamera (inget krav men mycket trevligare) och en fungerande mic så att man tydligt kan höra vad som sägs. Vi ber er också ha micen mutad när ni inte pratar för allas bekvämlighet. Som ni kan se i programmet nedan så finns det luckor för kaffe-/toalett-bensträckarpauser samt en timmes lunch.

  Innan kursstart kommer du få ett infomail om hur du installerar MS Zoom.

  Du anmäler dig via formuläret nedan senast den 31 mars.

  Varmt välkommen till kursen!

   

  För frågor och ytterligare information kontakta gärna:

  Peter Bryntesson, FKG, 070-966 67 08, peter.bryntesson@fkg.se

  Sandra Mattsson, RISE IVF, 070-780 61 76, sandra.mattsson@ri.se