Aktiviteter

 • 1 April, 2020
 • Attraktiv industri

 • Framtidssäkrad digitalisering med människa i fokus.

  Har ditt företag en utmaning i att kompetensförsörja er utveckling? Vill du attrahera rätt personal för att skapa innovation och produktivitet? Då är det här kursen för dig.

  Digitalisering med människan i fokus lyfter fram forskning och industriexempel där ny teknik kombineras med kunskap om människan. n attraktiv industriell arbetsplats skapas genom att forma en kultur som främjar hälsa och kreativitet samt jämställdhet och mångfald. Det finns idag stora utmaningar kopplade till digitalisering och hållbarhet. En av dessa utmaningar är kompetensutveckling. Det saknas kunskap inom ny teknik så som såsom AI och maskininlärning, och samtidigt är det få som söker sig till industrin. För många är detta redan nu ett problem och det är svårt att både få och behålla kompetens.

  I den här tvådagars-kursen får du genom konkreta tips och exempel djup förståelse för att fånga och förvalta människor till ditt företags framtid.

  • Optimera mötena – Metod för analys av befintliga möten och vilka tekniska hjälpmedel som kan vara relevanta
  • Arbetsmiljö för engagemang och produktivitet – Introduktion och verktyg för hur du skapar en jämlik och inkluderande arbetsmiljö
  • Lär känna en robot – Snabbkurs i att köra en UR-robot och användning av maskininlärning.

  För att skapa en attraktiv arbetsplats krävs några saker: att du förstår ditt nuläge, vet vart du vill nå samt har personalen med dig och kan arbeta för att nå dit. Din hemuppgift hjälper dig utforma en strategi för en attraktiv arbetsplats genom applicering av digitalisering och jämlikhet i ditt företags verklighet.

  Vid kursavslut får du ett diplom.

  Varmt välkommen till kursen!

   

  För frågor och ytterligare information kontakta gärna:

  Peter Bryntesson, FKG, 070-966 67 08, peter.bryntesson@fkg.se

  Sandra Mattsson, RISE IVF, 070-780 61 76, sandra.mattsson@ri.se

   

  Mer info kommer inom kort.

  Du anmäler dig via formuläret nedan senast den 27 mars.

   

  Attraktiv industri