Aktiviteter

 • 24 November, 2021
 • Att engagera ALLA i hållbar produktion

 • Digital workshop: 24 november 2021, 13-14.30

  Detta är ett gemensamt arrangemang av Chalmers Tekniska Högskola och Tankesmedjan Sustainability Circle öppet för alla som är intresserade.

  Varför du skall vara med: För ett drygt år sedan inleddes ett spännande projekt under ledning av Melanie Despeisse – FREED (Factory Resource and Energy Efficiency through Digitalisation.

  Målet är att se vilka verktyg som behövs för att man enklare och mer effektivt skall kunna fatta hållbara beslut i produktion, drift och underhåll. Vi tror att om vi skall få verklig effekt och skapa en hållbar produktion måste alla vara engagerade, små och stora företag, operatörer och ingenjörer. Om alla skall vara engagerade måste det finnas verktyg som är enkla. Projektet syftar till att definiera dessa verktyg. Digitaliseringen förutsätts ge nya möjligheter att hitta dessa enkla verktyg. Förstudien är nu avslutad och i denna workshop kommer vi att få ta del av resultaten. De företag som medverkat hittills kommer att delge sina erfarenheter och vi får chans att diskutera och ha synpunkter på lämpliga nästa steg.

  Du skall vara med om du vill hålla dig uppdaterad på det senaste kring att skapa engagemang runt hållbar produktion, på fabriksgolvet, ute i organisationen.

  Du skall vara med om du kan tänka dig fortsätta bidra till en hållbar produktion.

  Medverkande: Mélanie Despeisse – Chalmers, Volvo, Autoliv, CIT + engagerade medlemmar i Tankesmedjan Sustainability Circle och svenska företag.

  Workshopen hålls på engelska.

  Du anmäler dig HÄR.