Nyheter från FKG

 • 27 april, 2021
 • Academic Work vill inte missa branschens resa

 • Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som erbjuder både kompetensförsörjning och kompetensutveckling.

  – Fordonsbranschen står inför en spännande utmaning i och med pågående teknikskifte där vi vill medverka till att stärka de svenska företagens position på den globala marknaden, säger Henrik Björkling, på Academic Work.

  Som nya medlemmar i FKG hoppas Academic Work fördjupa sin kunskap inom fordonsbranschen, utöka sitt nätverk samt presentera sig för de övriga medlemsföretagen.

  – Vi har en koppling till fordonsbranschen sedan lång tid och vi vill gärna vara med på den resa som branschen nu står inför, säger Henrik Björkling, Group Business Area Manager Technology på Academic Work.

  Academic Work vill hjälpa företag att växa och utvecklas och erbjuder både kompetensförsörjning och kompetensutveckling.

  – Den generella kompetensbristen inom IT och teknik är som de flesta känner till en utmaning för svensk industri i stort och inte minst för fordonsbranschen och dess leverantörer. Detta i kombination med att pågående tekniktransformation inom områden som elektrifiering, självkörande bilar, automatiserade produktioner och AI kräver ny eller uppdaterad kompetens, gör att nya innovativa kompetensförsörjnings- och kompetensutvecklingslösningar krävs. Det är inom dessa områden vi hoppas kunna bidra med vår kunskap för att gemensamt stärka vår position på den globala marknaden, säger Henrik Björkling.

  Academic Work är i dag Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag, med kontor över hela landet och består av flera olika systerbolag för att möta sina kunders behov och för att kunna vara specialister inom olika områden.

  – Vi har över 20 års erfarenhet i branschen och en bred portfölj med olika tjänster och lösningar. Det gör att vi ofta är en uppskattad och strategisk samarbetspartner tack vare vår förmåga att skapa kreativa och flexibla kundlösningar, som hjälper våra kunder att växa samt bygga upp ett livslångt lärande.

  Genom medlemskapet i FKG hoppas Academic Work ytterligare kunna öka sin kunskap och förståelse för fordonsbranschen.

  – FKG är en branschorganisation som ger oss möjligheten att hålla oss uppdaterade om vad som händer inom fordonsbranschen och ta del av de senaste trenderna. FKG erbjuder intressanta föreläsningar och seminarium samt möjlighet att träffa andra aktörer och bredda våra kontaktytor. Vi har i dag flera lyckade samarbeten inom fordonsindustrin och nu hoppas vi nå ut till ännu fler, säger Henrik Björkling.

  Bolagsfakta:

  Startår: 1998.

  Anställda: Cirka 370 anställda i AW Group Sverige.

  Antal kontor: 18 kontor i Sverige samt kontor i Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Schweiz.

  Marknader: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Schweiz.

  Förmedlade jobb: Över 150 000.

  Omsättning: 2 miljarder i Sverige och 3,3 miljarder i koncernen (2020).

  www.academicwork.se