Nyheter från FKG

 • Absortechs revolutionerande förpackningslösning – kostnadsbesparingar och hållbarhetsvinster

 • Under det senaste året har FKGs medlemsföretag Absortech genomfört flera fälttester tillsammans med ledande OEM-tillverkare och deras underleverantörer. Syftet var att undersöka om Absortechs egen lösning för att förhindra korrosion av metall skulle kunna ersätta den klassiska VCI-lösningen (Volatile Corrosion Inhibitor). Resultatet publicerades i en rapport i juni och talade sitt tydliga språk: Absortechs lösning överträffade användningen av VCI i alla avseenden.

  Svenskbaserade AbsortechGroup är medlem i FKG och arbetar med emballagelösningar för att förhindra att gods fuktskadas under transport. Deras AbsorGel® är en avfuktare som effektivt absorberar fukt genom hela transporten och därmed adresserar grundorsaken till korrosion.

  I juni släpptes resultaten av Absortechs undersökning gällande den klassiska lösningen VCI jämfört med deras egna AbsorGel l®. Baserat på ett år av testande kunde man säkerställa att AbsorGel® gav ett mer effektivt skydd än VCI, samtidigt som man uppnådde stora hållbarhetsbesparingar i de flesta testerna med minskad användning av plast och därtill stora kostnadsbesparingar.

  ”I stora drag handlar det om att gå ifrån den överdimensionering som sker i emballage idag för att skapa skydd i transporter. Överdimensionering i plast och inte så kostnadseffektiva VCI-lösningar som inte alltid fungerar. Lägg därtill allt gods som anoljas för att klara rostangrepp i transporter som också kan undvikas om man istället kontrollerar fuktnivån i transporten. Gods som annars behöver tvättas vid ankomst med ytterligare kostnader och risk för förseningar som följd.” menar Fredrik Lindberg, Regional Director Nordics på Absortech.

  FKG tycker att lösningar som är nyttiga både för miljön och plånboken är väsentliga i dagens industri, och ser en stor medlemsnytta i Absortechs resultat. Läs gärna hela rapporten här:

  Läs rapporten här: https://bit.ly/just-auto-vci-report